Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Τσέλσι

11:00 13/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο «Χόθορνς», ο χρόνος του παιχνιδιού, το βράδυ της Παρασκευής, δείχνει το 76ο λεπτό.

Ο Αντόνιο Κόντε παίρνει την απόφαση να περάσει στο ματς για 18η φορά τη φετινή σεζόν, τον Μιτσί Μπατσουαγί με αλλαγή, στη θέση του Πέδρο που μέχρι εκείνη τη στιγμή έχει τρέξει πολύ.

Ο Ιταλός κόουτς δίνει επιθετική πνοή, αφήνοντας μέσα τον Ντιέγκο Κόστα και βγάζοντας μαζί με τον Πέδρο και τον Αζάρ, όμως ο νεαρός Βέλγος φορ, για τον οποίο οι «μπλε» διέθεσαν το περασμένο καλοκαίρι

περί τα 40 εκατ.ευρώ, το… είχε γραμμένο το σενάριο. Όπως, άλλωστε, σχολίασε και στο πρώτο του tweet αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου: «Μείνετε ήσυχοι, το ‘χω…». Και το ‘χε στο 81’!

Η Τσέλσι, είναι η Πρωταθλήτρια Αγγλίας για τη σεζόν 2016-2017!

Δύο χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα κι έναν χρόνο μετά την απογοητευτική σεζόν που ξεκίνησε με τον Ζοσέ Μουρίνιο και ολοκληρώθηκε με τον Γκους Χίντινκ στον πάγκο, με τους «μπλε» να καταλαμβάνουν τη 10η θέση του πρωταθλήματος, ο λονδρέζικος σύλλογος κατέκτησε και πάλι την κορυφή κι έβαψε… μπλε την Αγγλία.

Με τον Αντόνιο Κόντε να γίνεται ο 5ος προπονητής που στην πρώτη του σεζόν σε ομάδα της Πρέμιερ κατακτά το πρωτάθλημα (Μουρίνιο, Αντσελότι, Πελεγκρίνι και Ρανιέρι οι υπόλοιποι), τον Ενγκολό Καντέ να γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατακτά τον τίτλο σε δύο διαδοχικές χρονιές με δύο διαφορετικές ομάδες μετά το έπος της Λέστερ και τον Τζον Τέρι να γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πανηγυρίζει 5ο τίτλο ως αρχηγός, η Τσέλσι έγραψε και πάλι ιστορία!

Μάλιστα, είναι τόσο σημαντικό το επίτευγμα, που στην εποχή της… Roman Empire, από το 2003, όταν ανέλαβε την ιδιοκτησία της ομάδας ο Αμπράμοβιτς, η ομάδα έχει φτάσει στους 14 τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις, έναν των 12 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, των 5 της Μάντσεστερ Σίτι, των 4 της Άρσεναλ και των 3 της Λίβερπουλ!

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι,protathlitria anglias, tselsi