Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ετοιμάζει ο Μητσοτάκης -Μαξίμου: Είσαι χορηγός μας

21:12 22/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης είναι η ΝΔ, στπ ξεκίνημα της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής. Την κίνηση προανήγγειλε, ουσιαστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη.

«Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίουθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού

θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν» είπε. «Η ΝΔ θ α προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Είναι αδιανόητο ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης», πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας, την οποία θα καταθέσει η ΝΔ.Συνεργάτης τού πρωθυπουργού χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση δυσπιστίας και είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί τον «μεγαλύτερο χορηγό της κυβέρνησης». Στο Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζουν ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα 151 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και εκτιμούν οι αρνητικές ψήφοι θα είναι λιγότερες από τις 148 της περασμένης εβδομάδας.

The post Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ετοιμάζει ο Μητσοτάκης -Μαξίμου: Είσαι χορηγός μας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα