Προσπάθεια Ζάεφ να δείξει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή για το όνομα των Σκοπίων

14:38 2/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Προσπάθεια να δείξει ότι οι συνομιλίες μετά την Ελλάδα δεν έχουν καταρρεύσει κατέβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ. Είχε προηγηθεί η επίσημη διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου, που έκανε λόγο για εμπλοκή, με την επισήμανση ότι τα Σκόπια δεν είναι έτοιμα να αποδεχθούν συμφωνία για σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, μέσω αλλαγής τού Συντάγματος.

«Είναι

σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των ομάδων εργασίας, για τις τεχνικές λεπτομέρειες», είπε ο κ. Ζάεφ, κατά την επίσκεψή του σε έργα σε αυτοκινητόδρομο. Και επισήμανε ότι δεν έχει συνομιλήσει ακόμη τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, για την τελική συμφωνία στο ονοματολογικό.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ζήτησε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, καθώς και τεχνικών κλιμακίων. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση απάντησε αρνητικά.

«Η συζήτηση έκλεισε την προηγούμενη Κυριακή. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε», διεμήνυσε το γραφείο τού Έλληνα πρωθυπουργού.

Προσπάθεια Ζάεφ να δείξει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή για το όνομα των Σκοπίων

The post Προσπάθεια Ζάεφ να δείξει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή για το όνομα των Σκοπίων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα