Προφυλακιστέα η σύζυγος του πρέσβη – Ομολόγησε την ενοχή της

12:04 31/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Προφυλακιστέα κρίθηκε η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, η 40χρονη Φρανσουάζ, καθώς ομολόγησε την ενοχή της για τη δολοφονία του 59χρονου διπλωμάτη.

Την ενοχή του ομολόγησε και ο 29χρονος αξιωματικός της βραζιλιάνικης αστυνομίας με τον οποίο η Φρανσουάζ Αμοιρίδη διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Σημειώνεται ότι η σορός του Κυριάκου Αμοιρίδη βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Βραζιλίας και οι δύο ομολόγησαν στις αρχές την ενοχή τους, παρά την αρχική επιμονή τους ότι ουδεμία εμπλοκή είχαν στην υπόθεση. Μάλιστα,

ο Σέρζιου Μορέιρα φέρεται να ομολόγησε σε συναδέλφους τους την εμπλοκή του στη δολοφονία του πρέσβη το βράδυ της Δευτέρας. Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται κι ένας άνδρας, ο ξάδερφος του Μορέιρα, ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο τσιλιαδόρου ώστε το παράνομο ζευγάρι να απομακρύνει από το σπίτι το πτώμα του διπλωμάτη με την υπόσχεση να λάβει 25.000 δολάρια.

Ο επιθεωρητής που ηγείται της έρευνας έκανε λόγο για μία «τραγική και άνανδρη δολοφονία».

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διπλωμάτη, τους φίλους του και στον λαό της Ελλάδας, εξέφρασε μέσω επιστολής του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ.

Βαθιά θλίψη για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη εξέφρασε με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τα μεσάνυχτα και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, ήταν ένας πραγματικός φίλος της Βραζιλίας και ήταν η δεύτερη φορά που υπηρετούσε στη χώρα αυτή, όπου είχε υπηρετήσει ως γενικός πρόξενος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα», σημειώνεται και τονίζεται πως ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της πρεσβείας καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

Καίριας σημασίας υπήρξε η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα