Πράετ (ΕΚΤ): Τρία κριτήρια για την αξιολόγηση της πορείας του πληθωρισμού

10:57 30/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ απάντησε σε όσους πιέζουν για τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικονομία της ευρωζώνης με αγορές ομολόγων έως ότου αισθανθεί ασφαλής ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τον μεσοπρόθεσμο στόχο του κοντά στο 2% χωρίς τη δική της

βοήθεια.

Ο κ. Πράετ, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ανέφερε ότι η ΕΚΤ έχει θέσει τρία κριτήρια για την αξιολόγηση της πορείας του πληθωρισμού. Αυτά είναι αρχικά το κατά πόσον η άνοδος των τιμών κινείται πράγματι προς το «κοντά στο 2%» αλλά και το εάν η πληθωριστική δυναμική είναι «ανθεκτική» και όχι παροδική καθώς και εάν υπάρχει επαρκής πεποίθηση ότι η ανοδική τροχιά του πληθωρισμού συνεχιστεί βάθος χρόνου. Όπως σημείωσε υπάρχει ακόμη απόσταση που πρέπει να διανυθεί ώστε να ικανοποιηθούν και τα τρία κριτήρια.

The post Πράετ (ΕΚΤ): Τρία κριτήρια για την αξιολόγηση της πορείας του πληθωρισμού appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα