Πότε βγαίνει στο «σφυρί» το Αίολος Κεντέρης

20:28 5/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνεχίζεται αύριο η διαδικασία με 143 νέους πλειστηριασμούς, εκ των οποίων οι δύο ηλεκτρονικοί. Στο σφυρί βγαίνουν ακίνητα (πέντε επαγγελματικοί χώροι, μία θέση στάθμευσης και ένα οικόπεδο).

Το πλοίο «Αίολος Κεντέρης», που επρόκειτο να εκπλειστηριαστεί από την Τράπεζα Πειραιώς για οφειλή μεγαλύτερη των 76 εκατ. ευρώ, τελικά θα βγει προς προς πώληση την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου -με τιμή εκκίνησης τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ και όχι τα 4.500.000 ευρώ,

όπως είχε προαποφασιστεί.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, η ΝΕΛ, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφασή του άλλαξε την ημερομηνία και το αρχικό τίμημα της δημοπρασίας.

Η ΝΕΛ υποστήριξε ότι το πλοίο παροπλίστηκε λόγω της ακριβής τιμής των καυσίμων και πως τώρα μπορεί να αξιοποιηθεί. Εκτιμά δε τη σημερινή αξία του στα 15 εκατομμύρια ευρώ και τη διάρκεια ζωής του στα 30 χρόνια.

Αντίθετα, η Τράπεζα Πειραιώς υποστήριξε ότι το πλοίο είναι παροπλισμένο επί επτά χρόνια και η τέσσερις μηχανές του δεν έχουν λειτουργήσει, με αποτέλεσμα η αξία του σήμερα να μην ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Εκτιμά ότι το κόστος συντήρησης κάθε μηχανής ανέρχεται στις 750 χιλιάδες -άρα, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό τριπλάσιο από εκείνο που υπολόγισε η ΝΕΛ.

The post Πότε βγαίνει στο «σφυρί» το Αίολος Κεντέρης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα