Πορτογαλία: «Πυρομανής πυροσβέστης» ο Σόιμπλε

10:28 28/10/2016 - Πηγή: Aixmi

«Πυρομανή πυροσβέστη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Πορτογαλίας Κάρλος Σέζαρ τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που επέκρινε την αλλαγή πορείας της χώρας στο θέμα της λιτότητας.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ένας πυρομανής που επιχειρεί να εμφανιστεί ως πυροσβέστης», δήλωσε ο πρόεδρος του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αντιδρώντας σε δηλώσεις που είχε κάνει την προηγουμένη ο Σόιμπλε.

«Η

Πορτογαλία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και βγήκε επιτυχώς από το πρόγραμμα διεθνούς αρωγής μέχρι τη στιγμή που μια νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε δημοσίως, μετά τις εκλογές: ‘δεν θα σεβαστουμε τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης’», είχε δηλώσει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

«Οι συμπατριώτες του δεν σκέπτονται όπως αυτός» και επενδύουν στην Πορτογαλία, εκτιμώντας την «πολιτική και κοινωνική σταθερότητά» της και αναγνωρίζοντας πως η χώρα «είναι ικανή να προοδεύσει με τη σημερινή πολιτική της», διαβεβαίωσε ο Σέζαρ.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα παρενέβη το βράδυ λέγοντας πως δεν δίνει προσοχή «παρά στους Γερμανούς που γνωρίζουν την Πορτογαλία και ξέρουν συνεπώς για τι πράγμα μιλάνε».

Keywords
Τυχαία Θέματα