«Πόντιος Πιλάτος» οι Αμερικάνοι για τα Ίμια-Βρείτε τα μόνοι σας

20:57 13/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Ρόλο Πόντιου Πιλάτου επιλέγουν, για μια ακόμη φορά, οι Αμερικάνοι καλώντας ουσιαστικά Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν μόνες τους για το θέμα των Ιμίων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους από την τουρκική ακταιωρό, δήλωσε ότι οι δυο χώρες έχουν καθιερωμένα διπλωματικά κανάλια, τα οποία και πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να εκτονωθεί η ένταση. Ενώ σημείωσαν ότι υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας

και της Τουρκίας.

Και αυτά τη στιγμή που η Τουρκία, με τον πιο επίσημο τρόπο, περνά από τη φάση αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Ιμίων στη θεωρία πως πρόκειταιι για τουρκικό έδαφος.

«Εχουμε επίγνωση των αναφορών των μέσων ενημέρωσης για αυτό το συμβάν. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν καθιερωμένα διπλωματικά κανάλια για την αντιμετώπιση θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα που θα μειώσουν την τρέχουσα κατάσταση. Ως θέμα αρχής, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας», σημείωσε ακόμη», ανέφερε..

«Πόντιος Πιλάτος» οι Αμερικάνοι για τα Ίμια-Βρείτε τα μόνοι σας

The post «Πόντιος Πιλάτος» οι Αμερικάνοι για τα Ίμια-Βρείτε τα μόνοι σας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα