Πολιτική θύελλα ενόψει από το βιβλίο Ρουμελιώτη για το Μνημόνιο

19:11 21/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Πολιτικός σεισμός προμηνύεται από την κυκλοφορία, αυτήν την Τρίτη, του βιβλίου του Παναγιώτη Ρουμελιώτη για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ,

λίγες εβδομάδες μετά την πολυσυζητημένη δήλωσή του στους New York Times –που προκάλεσε και την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα- επανέρχεται, αυτή τη φορά με ένα ολόκληρο συγγραφικό πόνημα!

Ο τίτλος του είναι «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και σε αυτό καταθέτει την προσωπική του μαρτυρία για την κρίσιμη περίοδο από το Μάρτιο του 2010 έως το Δεκέμβριο του 2011. Από την μικρή περίληψη που έχει δει το φως της δημοσιότητας, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το ύφος και τον προσανατολισμό του, αλλά και το θόρυβο που πρόκειται να προκαλέσει.

Σας την παραθέτουμε αυτούσια:
 
«Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης με αυτό το βιβλίο του, που αποτελεί μία προσωπική μαρτυρία λόγω της θέσης του στο ΔΝΤ την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο από το Μάρτιο του 2010 έως το Δεκέμβριο του 2011, προχωρά σε μία αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων που οδήγησαν τη χώρα μας στο μνημόνιο. Αποδεχόμενη τους όρους που έθεσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ, η Ελλάδα παραχώρησε σε μεγάλο βαθμό τη δημοσιονομική, και όχι μόνο, κυριαρχία της στους δανειστές της. Προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, μία μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, εξαναγκάστηκε να αποδεχθεί τους όρους του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου που της επέβαλαν οι εταίροι της, με αποκορύφωμα το «νεο-αποικιακό» ειδικό λογαριασμό, στον οποίο θα δεσμεύονται οι φορολογικοί πόροι της χώρας μας ώστε να αποπληρώνει κατά προτεραιότητα τους δανειστές της. Έτσι, η Ελλάδα μετατράπηκε σε μία σύγχρονη «αποικία» των δανειστών της,…»

Keywords
Τυχαία Θέματα