Πόλεμος για τη Ζωή και τον κατηγορούμενο για βιασμό

22:04 11/2/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο θόρυβος από τη δημόσια παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι εκκωφαντικός, αλλά και οι επικοινωνιακές συγκρούσεις περί αυτήν δεν πάνε πίσω.

Τα «ΝΕΑ» αναδεικνύουν καθημερινά νέες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης ενός κατηγορούμενου για βιασμό τριών γυναικών, τον οποίο υπερασπίζεται η βουλευτής του Σύριζα ζητώντας συνεχείς αναβολές -και επιτυγχάνοντας, έτσι, το πάγωμα της δίκης για πολλά χρόνια.

Αυτό, τουλάχιστον, γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Αρθρογράφος της «Αυγής», υπερασπιζόμενος τη Ζωή, έγραψε ότι μόνο μια αναβολή έγινε με δική της υπαιτιότητα, έκανε λόγο για «ΔΟΛιες επιθέσεις», για να συμπληρώσει ότι όλα αυτά έχουν στόχο να εμποδίσουν την προσπάθειά της να αποκαλύψει την αλήθεια για τη λίστα Λαγκάρντ.

Απάντηση του δίνει σήμερα ο «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας, κατηγορώντας τον ή ότι δεν έχει ρεπορτάζ ή ότι δεν ξέρει να μετράει…
«Πέντε αναβολές οφείλονται σε καθαρή υπαιτιότητα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, έχω στα χέρια μου τη λίστα με τις αναβολές», γράφει.

Αναμένεται συνέχεια από την «Αυγή».

Η ηγεσία του Σύριζα, πάντως, όχι μόνο καλύπτει τη βουλευτή του αλλά και υιοθετεί πλήρως την επιχειρηματολογία της ότι δέχεται χτυπήματα επειδή είναι ιδιαίτερα επίμονη στην έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ωστόσο, βουλευτές του κόμματος έχουν ενοχληθεί, διακρίνοντας μια γενική «τάση υπερπροβολής» και «υπερβολική βιασύνη» εκ μέρους της.

Για το ειδικό δε θέμα χαρακτηρίζουν «ασφαλώς νόμιμο» το δικαίωμα ενός ή μιας δικηγόρου να αναλαμβάνει την υπεράσπιση κατηγορουμένου για βιασμό, διερωτώνται όμως «αν είναι και ηθικό» να ζητάει διαρκώς αναβολές και να καθυστερεί τη δίκη για χρόνια;

Πολύ περισσότερο όταν τρεις γυναίκες έχουν αναγνωρίσει τον κατηγορούμενο και κάποιες χρειάζεται να ταξιδεύουν από την Αυστραλία για να έρχονται στη δίκη που δε γίνεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα