Ποιος έβαλε φωτιά στα κυβερνητικά «τοπία» με τον ΕΝΦΙΑ;

18:55 21/8/2014 - Πηγή: Aixmi

Ακόμη να εντοπίσει η κυβέρνηση τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους για το αλαλούμ που προκλήθηκε με τον ΕΝΦΙΑ. Θεωρούμε αναιμικό το επιχείρημα της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι χρησιμοποιήθηκε λάθος λογισμικό. Τέτοιο ερασιτεχνισμό δεν μπορούμε να τον δεχθούμε ούτε για το ελληνικό κράτος. Ακούμε με ενδιαφέρον την άποψη των συνδικαλιστών ότι ο ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά και περιμένουμε τα στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν τη συγκεκριμένη

καταγγελία.

Εντάσσουμε στη σφαίρα της γραφικότητας την άποψη του υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου ότι κάποιες σκοτεινές δυνάμεις συνωμότησαν για να πλήξουν το κύρος της κυβέρνησης τώρα που αυτή, υπό την καθοδήγηση των δανειστών, οδηγεί τη χώρα στο δρόμο της ανάκαμψης. Ας ρίξει μια ματιά ο κ. Γιακουμάτος στα στοιχεία που βγαίνουν καθημερινώς από τις υπηρεσίες και τα οποία καταγράφουν τις αστοχίες σε όλα τα μέτωπα και μετά να μας πει σε ποια ανάπτυξη μπαίνουμε.

Μας κάνει μεγάλη εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου, το οποίο είχε αναλάβει την ευθύνη για τη σύνταξη και την εφαρμογή του σχεδίου. Βουλευτές της συμπολίτευσης επιτίθενται στο σημερινό διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας και στα μέλη της ομάδας του, τους κατηγορούν ευθέως για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κι αυτοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ή μήπως αισθάνονται ασφαλείς γιατί θεωρούν ότι έπραξαν το καθήκον τους;

Όπως μας παραξενεύει και η έκδηλη αμηχανία του μεγάρου Μαξίμου. Σε άλλες περιπτώσεις ήταν λαλίστατο, κυρίως όταν ήθελε να ρίξει το βάρος της ευθύνης για τις γκάφες στις πλάτες υπουργών και αξιωματούχων (βλέπε υπόθεση Θεοχάρη), ενώ τώρα ποιεί την νήσσαν. Να το εκλάβουμε ως έμμεση ομολογία ενοχής με την έννοια ότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως και πλήρως από την ομάδα Στουρνάρα και είχε εγκρίνει το επίμαχο μέτρο, αφού προέβλεπε την υλοποίηση του στόχου για τη συλλογή χρημάτων; Αν συμβαίνει αυτό, προφανώς και δεν μπορεί να εγκαλέσει τους επικεφαλής της προηγούμενης διοίκησης του υπουργείου Οικονομικών, γιατί τότε θα πάρει απαντήσεις που ενδεχομένως να μην μπορεί να τις διαχειριστεί. Αφήνει, λοιπόν, το πράγμα να σέρνεται και όποιον πάρει ο Χάρος.

Οι βουλευτές, πάντως, της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που επέστρεψαν στην πρωτεύουσα από τις εκλογικές περιφέρειες τους, λένε στους κυβερνητικούς παράγοντες, πως η οργή των πολιτών δεν κάνει διακρίσεις. Στο στόχαστρο είναι και οι πρώην και οι νυν. Το δυστύχημα για την κυβέρνηση είναι ότι το θέμα δεν προσφέρεται για να καταγγελθούν ο φαύλος συνδικαλισμός και ο εξτρεμιστής Τσίπρας, δηλαδή οι συνήθεις στόχοι της προπαγάνδας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα