Ποινή φυλάκισης 142 ετών σχεδιάζει το καθεστώς Ερντογάν για τον Ντεμιρτάς του ΗDP

21:52 17/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Η εισαγγελία της Τουρκίας εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης για τον κρατούμενο ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχεντίν Ντεμιρτάς από 43 έως 142 (!) χρόνια.

Ο Ντεμιρτάς συνελήφθη τον Νοέμβριο μαζί με βουλευτές του κόμματός τους, όπως και τη συμπρόεδρό του Φιγκέν Γιουσεκντάγκ. Κατηγορήθηκαν για διασυνδέσεις με τρομοκράτες.

Οι εισαγγελείς επιδιώκουν την ανώτατη ποινή φυλάκισης, δηλαδή 142 χρόνια,

και για τη συνιδρύτρια του HDP.

Ο Ερντογάν συνεχίζει τις διώξεις του και στόχος του εκτός από τον Φετουλάχ Γκιουλέν είναι και το φιλοκουρδικό κόμμα καθώς θεωρεί ότι έχει άμεση διασύνδεση με το ΡΚΚ και τις τρομοκρατικές του επιθέσεις.

Ο Σελαχεντίν Ντεμιρτάς έχει επανειλημμένως αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή και διασύνδεση με το ΡΚΚ, τονίζοντας στους διώκτες του ότι με ουδένα τρόπο στηρίζει τη βία και την τρομοκρατία.
«Αντιτίθεμαι σε οποιαδήποτε πολιτική που στηρίζει και εγείρει βία» είχε δηλώσει ο Ντεμιρτάς ενώ υφίσταται ακραία βασανιστήρια στη φυλακή σύμφωνα με τους συνηγόρους του, που αναφέρουν ότι έπαθε ακόμη και καρδιακούς σπασμούς από τη σκληρότητα των βασανιστηρίων.

Η φιλοκυβερνητική Daily Sabah ισχυρίζεται ότι ο Ντεμιρτάς καλεί σε επιθέσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία. Με τη συλληψη του Ντεμιρτάς η Άγκυρα κορύφωσε την ένταση στις σχέσεις της με την κουρδική μειονότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα