«Ποια είναι η Γεροβασίλη για να μετέχει στο κορυφαίο όργανο του Σύριζα;

18:23 24/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Η κομματική βάση του Σύριζα αναγνώρισε ομοθύμως τον ηγετικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα΄στο πρόσφατο συνέδριο, επανεκλέγοντάς τον με σχεδόν 93%, ωστόσο φρόντισε να του διαμηνύσει πως άλλο κυρίαρχος και άλλο μονοκράτωρ. Η ανάδειξη στην πρώτη θέση του επικεφαλής της Ομάδας των 53 Ευκλείδη Τσακαλώτου, η εκτόξευση του Νίκου Φίλη από την 54η θέση στη 2η με μόλις 4 ψήφους διαφορά από τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και το πλασάρισμα στις κορυφαίες θέσεις του Νίκου Βούτση, του Πάνου Σκουρλέτη και της Ρένας Δούρου, έδειξαν ότι ο «κοινωνικός» Σύριζα θέλει τον πρωθυπουργό να

περιστοιχίζεται από τα σημαντικά στελέχη και όχι μόνο από πρόσωπα της δικής του επιλογής.

Στην ίδια λογική κινήθηκαν και οι κεντροεπίτροποι, όταν διάβασαν την πρότασή του για το νέο πολιτικό συμβούλιο και είδαν να απουσιάζουν τα ονόματα του Πάνου Σκουρλέτη και του Θόδωρου Δρίτσα, αλλά να περιλαμβάνονται εκείνα της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά. Έστειλαν στις πρώτες θέσεις ξανά τον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Παιδείας και την περιφερειάρχη Αττικής -πρόσωπα που δεν περιλαμβάνονται στο στενό πρωθυπουργικό επιτελείο- εξέλεξαν την Τασία Χριστοδουλοπούλου (σύζυγο του υπουργού Ναυτιλίας, που δεν περιελήφθη στην πρωθυπουργική πρόταση) και τη Φωτεινή Βάκη, ενώ είπαν «όχι» στην κ. Γεροβασίλη και τον κ. Μπαλτά.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Θα αφήσω την απάντηση στα λόγια ανώτατου κομματικού στελέχους στην aixmi.gr. «Ποια είναι η Γεροβασίλη για να περιληφθεί στο κορυφαίο όργανο του κόμματος; Και, μάλιστα, τη στιγμή που τίθεται εκτός ο επί χρόνια εκπρόσωπος του Σύριζα; Φυσικά, σωστά προτάθηκε ο Νίκος Παππάς, που ηγείται της μάχης κατά της διαπλοκής. Χρειαζόταν και νέο «αίμα», όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού) και η νυν εκπρόσωπος του Σύριζα Ράνια Σβίγγου. Αλλά, τελικά, δεν μπορεί να διευθύνει την κυβέρνηση και το κόμμα το γραφείο του πρωθυπουργού».

Νομίζω πως δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια…

Keywords
Τυχαία Θέματα