Πλούτος: Να γιατί είναι η παράσταση του καλοκαιριού!

17:56 11/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Κάθε χρόνο ο Γιώργος Κιμούλης, θριαμβεύει στο θέατρο της Επιδαύρου κάνοντας ακόμη και τους εχθρούς του, να υποκλίνονται στο ταλέντο του. Οι περιοδείες που κάνει στην συνέχεια είναι το απόλυτο sold out. Ξέρει το μυστικό της επιτυχίας; Μετά από τόσα χρόνια επιτυχιών αναμφισβήτητα έχει πιάσει τον παλμό του κόσμου. Ο Πλούτος του Αριστοφάνη απ΄όποια πόλη κι αν έχει περάσει, έχει κάνει τεράστια επιτυχία. Όχι μόνο γιατί ο Αριστοφάνης είναι πάντα επίκαιρος αλλά γιατί οι τρεις μεγάλοι μας ηθοποιοί-Κιμούλης,

Μπέζος, Φιλιππίδης-ένωσαν τις δυνάμεις τους και από ό,τι φάνηκε μέχρι στιγμής ήταν για καλό!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω για ένα έργο το οποίο δεν έχω δει ακόμη, μιας και στην πόλη μου θα έρθει στις 12 Αυγούστου για δύο παραστάσεις. Ο λόγος που το κάνω, είναι γιατί ξέρω από τώρα τι θα δω. Και ξέρω ότι θα είναι μία παράσταση η οποία εκτός από γέλιο, θα μου προσφέρει αρκετές ώρες περισυλλογής και συζήτησης με τους φίλους μου, οι οποίοι δεν χάνουν καμία θεατρική παράσταση. Παρακολουθώ τις παραστάσεις του Γιώργου Κιμούλη, εδώ και περίπου 10 χρόνια. Έτυχε να τον έχω και δάσκαλο στο Θέατρο Αλλαγών, μία περίοδο και πάντα θαύμαζα το πηγαίο ταλέντο του και την άμεση επαφή που είχε με τον κόσμο. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Εκτός από το ταλέντο, το οποίο το βάζω στο 10%, το υπόλοιπο 90% είναι δουλειά και μόνο.

Το φετινό ανέβασμα του ΠΛΟΥΤΟΥ, δια χειρός Γιώργου Κιμούλη έδειξε να έχει κατ’αρχάς προθέσεις για κάτι διαφορετικό με νέες ιδέες, θεατρικά ευρήματα και πολύ δυνατές ερμηνείες από τους τρεις μεγάλους μας ηθοποιούς.

«Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της αριστοφανικής κωμωδίας σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες φορές παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά τον θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, από τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει» επεσήμανε ο Γιώργος Κιμούλης.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Σοφία Νικολαϊδη
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Στίχοι: Ισαάκ Σούσης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη

Παίζουν:
Γιώργος Κιμούλης (Πλούτος & Πενία), Γιάννης Μπέζος (Χρεμύλος), Πέτρος Φιλιππίδης (Καρίων), Τάσος Γιαννόπουλος (Βλεψίδημος, Δίκαιος, Γριά, Ερμής), Αλμπέρτο Φάϊς (Συκοφάντης & Ιερέας)
Χορός: Γκιζέλη Χριστέλα, Δαβάκη Βερόνικα, Ζησάκης Ευθύμης, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Κατσώλης Παναγιώτης, Μαούτσου Κατερίνα, Σπατιώτη Χριστίνα, Στασινοπούλου Ντένια, Τσαβά Ειρήνη, Τσιμπρικίδου Ελένη, Τσουρής Γιώργης, Χιώτης Χάρης

Πρόγραμμα περιοδείας

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/8 ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΤΡΙΤΗ 2/8 ΗΛΙΔΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/8 ΟΙΝΙΑΔΕΣ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΝΙΑΔΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 4/8 ΔΕΛΦΟΙ ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΥ ΔΕΛΦΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8 ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8 ΔΙΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/8 ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/8 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΡΙΤΗ 9/8 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/8 ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 11/8 ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/8 ΚΑΒΑΛΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/8 ΚΑΒΑΛΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 25/8 Ν. ΜΑΚΡΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Ν. ΜΑΚΡΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/8 ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/8 ΧΑΛΚΙΔΑ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ- ΧΑΛΚΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8 ΛΑΜΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ-ΛΕΛΕΙΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

ΤΡΙΤΗ 30/8 ΒΟΛΟΣ ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα