Πλωτά φράγματα στα νησιά για τους παράνομους μετανάστες

15:53 30/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Πλωτά φράγματα αποφάσισε να αγοράσει η κυβέρνηση και να τα εγκαταστήσει σε ορισμένα θαλάσσια περάσματα προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην προσπάθεια να περιορίσει τα κύματα των προσφύγων-μεταναστών από την Τουρκία. Το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον Αντέννα.

«Η Ελλάδα έχει χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. Εξετάζουμε να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με διάφορα μέσα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να προμηθευτούμε πλωτά φράγματα σε ορισμένα περάσματα-σημεία.

Πρέπει πρώτα να δούμε αν μπορεί με ασφάλεια να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε», είπε.

Όπως εξήγησε, το πρώτο φράγμα, μήκους 2,7 χιλιομέτρων και κόστους 500,000 ευρώ, θα δοκιμαστεί αρχικά στην Αττική για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχωρά τα θέματα επιτάχυνσης του ασύλου και τις επιστροφές στην Τουρκία όσων δεν το δικαιούνται.

«Κάθε Παρασκευή θα έχουμε επιστροφές,στόχος είναι οι 10.000 επιστροφές μέσα στο 2020. Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι εμείς φυλάμε τα σύνορά μας».

The post Πλωτά φράγματα στα νησιά για τους παράνομους μετανάστες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα