Πέθανε ο πρώην κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd

18:34 24/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd Εντ Κινγκ. Ο 68χρονος μουσικός ήταν και ένας εκ των τριών δημιουργών του θρυλικού «Sweet Home Alabama”.

Το τραγούδι περιλαμάβνεται στο άλμπουμ «Second Helping” που κυκλοφόρησε το 1974 και σύμφωνα με το Rolling Stone ο Κινγκ είναι αυτός που ακούγεται

στην έναρξη του τραγουδιού να μετρά «1-2-3” πριν αρχίσουν να ακούγεται ο ήχος της κιθάρας που έμεινε στην ιστορία ως ύμνος στην Πολιτεία της Αλαμπάμα.

Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε μέσα από τη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Εντ Κινγκ, που πέθανε στο σπίτι του στο Νάσβιλ του Τενεσί, στις 22 Αυγούστου 2018. Ευχαριστούμε τους πολλούς φίλους και φαν για την αγάπη τους και στη στήριξή τους κατά τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας του Εντ».

Ο Εντ Κινγκ έπασχε από καρκίνο των πνευμόνων.

Ο κιθαρίστας Γκάρι Ρόσινγκτον, ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος έγραψε: «Ο Εντ ήταν αδελφός μας και μεγάλος στιχουργός και κιθαρίστας. Ξέρω ότι θα συναντηθεί με τους υπόλοιπα παιδιά στον παράδεισο του Rock and Roll Η σκέψη μας με τη Σάρον και την οικογένειά του».

O Kινγκ ήταν μέλος του συγκροτήματος τα πρώτα χρόνια και αποχώρησε από το συγκρότημα λόγω διαφωνιών με τον τραγουδιστή Ρόνι Βαν Ζαντ λίγο πριν από ένα αεροπορικό δυστύχημα το 1977 στο Μισσισσιππι στο οποίο σκοτώθηκαν ο Βαν Ζαντ και ο κιθαρίστας Στιβ Γκέινς.

Όμως δέκα χρόνια αργότερα, το συγκρότημα επανενώθηκε με τον αδερφό του αείμνηστου Ρόνι Βαν Ζαντ, Τζόνι να παίρνει τη θέση του. Παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι το 1996 οπότε και αποσύρθηκε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας με την καρδιά του. Μάλιστα το 2011 έκανε μεταμόσχευση καρδιάς

Ο Κινγκ ήταν επίσης μέλος του Καλιφορνέζικου ψυχεδελικού γκρουπ Strawberry Alarm Clock, το οποίο είχε στο ενεργητικό του την επιτυχία που συνυπέγραψε ο Εντ Κινγκ το 1967 Incense and Peppermi

The post Πέθανε ο πρώην κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα