Πέθανε ο πατέρας του Erasmus, Μανουέλ Μαρίν

23:28 5/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο Ισπανός πρώην επίτροπος Μανουέλ Μαρίν. Ήταν ο δημιουργός του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, του δημοφιλούς Erasmus.

Στη δεκαετία του ‘80 ως υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα που συνδέονται με ευρωπαϊκές κοινότητες, ηγήθηκε της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Ισπανίας στην ΕΟΚ που τελικά έγινε το 1986.

Από το 1986 ως το 1999 υπήρξε στέλεχος της Κομισιόν, ενώ διετέλεσε επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης. Από αυτήν τη

θέση προώθησε το 1987 το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, το οποίο πήρε το όνομά του από τον μεγάλο Ολλανδό φιλόσοφο του 15ου-16ου αιώνα, Έρασμο, ο οποίος ταξίδευε σε όλη την Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα πάνω από εννέα εκατομμύρια φοιτητές έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα και έχουν ταξιδέψει και φιλοξενηθεί σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.

Από το 2004 ως το 2008 ο Μαρίν ήταν πρόεδρος του ισπανικού Κοινοβουλίου ενώ το 2008 έγινε επικεφαλής του ιδρύματος Fundacion Iberdrola Spain, το οποίο επικεντρώνεται σε φιλανθρωπικό έργο.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μαρίν έπασχε από καρκίνο. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες.

Για τον θάνατο του πατέρα του Erasmus ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: Ο Μανουέλ Μαρίν δημιούργησε το Erasmus & το Erasmus δημιούργησε την πρώτη γενιά Ευρωπαίων που δεν βλέπει σύνορα.Ο Μαρίν πέθανε σήμερα στα 68 του,αλλά πολλοί θα προσπαθήσουν για μια Ευρώπη που οι πολίτες της θα κινούνται ελεύθερα & θα ζουν αγκαλιά ο ένας με την κουλτούρα του άλλου

Ο Μανουέλ Μαρίν δημιούργησε το Erasmus & το Erasmus δημιούργησε την πρώτη γενιά Ευρωπαίων που δεν βλέπει σύνορα.Ο Μαρίν πέθανε σήμερα στα 68 του,αλλά πολλοί θα προσπαθήσουν για μια Ευρώπη που οι πολίτες της θα κινούνται ελεύθερα & θα ζουν αγκαλιά ο ένας με την κουλτούρα του άλλου pic.twitter.com/7cMBeTaQck

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) December 5, 2017

The post Πέθανε ο πατέρας του Erasmus, Μανουέλ Μαρίν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα