Περισσότεροι από 8.000 μετανάστες στη Λέσβο

08:48 8/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, στην πόλη της μυτιλήνης οι εγκλωβισμένοι μετανάστες ξεπερνούν τους 8.000, αριθμός που διπλασιάσθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί λόγω της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και αναμένουν να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους.

Στο στόχαστρο των Αρχών των νησιών έχει μπει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ η Χίος σκέφτεται ακόμη και να κινηθεί νομικά εναντίον του

υπουργείου για το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, καθώς παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο οι συνθήκες στο hot spot εξακολουθούν να είναι απαράδεκτες.

Από την πλευρά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου εκφράζει την έντονη αντίδρασή του «στις πολιτικές που επιθυμούν να μετατρέψουν τη Λέσβο, το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης, αλλά και γενικότερα την ελληνική μεθόριο, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

The post Περισσότεροι από 8.000 μετανάστες στη Λέσβο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα