Πέλλα: Μεγάλες καταστροφές στις κερασιές από τις βροχές και τη χαλαζόπτωση

11:43 10/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Σχεδόν το 70% της παραγωγής κερασιών κατέστρεψαν οι βροχές και οι χαλαζοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας με τους παραγωγούς να εκφράζουν την απελπισία τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Γιώργος Γεωργίου, ταμίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερασιάς, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν:«Είχαμε καταστροφές από χαλάζι που έπληξε όλο τον ορεινό όγκο της περιοχής και ήρθε και το φαινόμενο Νεφέλη με τη συνεχή βροχόπτωση που κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει

στα δέντρα. Εκτός από το σκάσιμο του καρπού με τις βροχοπτώσεις σάπισε η παραγωγή στα δέντρα. Περίπου επτά χιλιάδες τόνοι κεράσια είναι αδιάθετοι»

Και πρόσθεσε ότι«φέτος περιμέναμε να ξεπεράσουμε τους 12.000 τόνους κεράσια και είναι ζήτημα εάν οι παραγωγοί έχουν προχωρήσει στη συγκομιδή 4.000 τόνων». Τόνισε επίσης ότι «με διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε», ενώ έκανε λόγο για τον κίνδυνο να παρουσιαστεί ένα έντομο που ονομάζεται Drosophila suzukii, όταν μένουν ασυγκόμιστα κεράσια στα δέντρα, το οποίο καταστρέφει όλη την παραγωγή και αν δεν απομακρυνθεί άμεσα θα δημιουργήσει προβλήματα και στην παραγωγή της επόμενης χρονιάς.

Πάντως τις τελευταίες μέρες λόγω της κακοκαιρίας μεγάλες ζημιές υπέστησαν και οι καλλιέργειες με τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, αλλά και τα δαμάσκηνα.

The post Πέλλα: Μεγάλες καταστροφές στις κερασιές από τις βροχές και τη χαλαζόπτωση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα