Πεδίο μάχης η Λευκίμμη – Ακρωτηριάστηκε ένας 32χρονος

10:10 28/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Λευκίμμη ανάμεσα σε κατοίκους και τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα το σημείο να θυμίζει πεδίο μάχης. Ένας 32χρονος ακρωτηριάστηκε όταν έσκασε στα χέρια του ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αν και εκπρόσωποι των κατοίκων υποστήριξαν ότι ο ραυματισμός δεν προήλθε από μολότοφ ή άλλο μηχανισμό που ο ίδιος κατείχε.

Όπως δημοσιεύει το corfupress.com, κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσε μερίδα κατοίκων έξω από την είσοδο του

δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ, άγνωστος έριξε φωτοβολίδα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άλλη μία «μάχη» μερίδας διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις. κάτοικοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες και άλλους αυτοσχέδιους μηχανισμούς ενώ η αστυνομική δύναμη απάντησε με μπαράζ χημικών και κροτίδων κρότου – λάμψης.
Είχε προηγηθεί απόρριψη του αιτήματος των κατοίκων να εισέλθει αντιπροσωπεία κατοίκων μέσα στο χώρο του ΧΥΤΑ, προκειμένου, όπως είπαν, να κάνουν αυτοψία για την κατάσταση που επικρατεί.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με την Αστυνομία, ένας 32χρονος τραυματίστηκε σοβαρά όταν έσκασε στα χέρια του αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος τον ακρωτηρίασε από τον καρπό ενώ του προκάλεσε σοβαρές εκδορές και στο πρόσωπο.

Πάντως, κάτοικοι της περιοχής που συμμετείχαν στα επεισόδια έλεγαν χθες ότι ο τραυματισμός δεν προήλθε από αυτοσχέδιο μηχανισμό αλλά πιθανόν από κροτίδα κρότου – λάμψης που έριξε η Αστυνομία, κάτι που από επίσημες πηγές τουλάχιστον, δεν προκύπτει ως ενδεχόμενο.

Ο 32χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας εκτός κινδύνου για τη ζωή του, όμως, η κατάσταση στο ακρωτηριασμένο μέλος του ήταν μη αναστρέψιμη καθώς από τη σφοδρότητα της έκρηξης δεν ήταν δυνατή οποιαδήποτε επιχείρηση αποκατάστασης…

Μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης για τις πρώτες βοήθειες καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία, για να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες του τραυματισμού, ενώ δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις έως αυτή τη στιγμή για τα εκτεταμένα επεισόδια.

Πάντως, στο σημείο της σύγκρουσης βρέθηκαν πεταμένοι αρκετοί εκρηκτικοί μηχανισμοί τύπου μολότοφ, οι οποίοι και συλλέχθηκαν από άνδρες της ΕΛΑΣ προκειμένου να εξεταστούν για αποτυπώματα αλλά και για ταύτιση με αυτόν που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό.

Πηγή: corfupress.com

The post Πεδίο μάχης η Λευκίμμη – Ακρωτηριάστηκε ένας 32χρονος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα