Παυλόπουλος: Τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση έπρεπε να τις είχαμε κάνει μόνοι μας πριν από χρόνια

19:42 8/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, άρχισε στη Γερουσία της Βουλής το συνέδριο του Γραφείου της Βουλής για την Παρακολούθηση του Κρατικού Προϋπολογισμού με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση και Ανάπτυξη: Εμπειρίες και προτάσεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμο το συνέδριο αυτό ειδικά «κάτω από τις τρέχουσες κρίσιμες συγκυρίες», επισημαίνοντας ότι «ορισμένες από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις

που επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια υπό το καθεστώς «Μνημονίων» ή «Προγραμμάτων», θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί ως αυτονόητες πριν από χρόνια με δική μας πρωτοβουλία».

Όπως είπε, οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση «μπορούν να οδηγήσουν σε δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της κρατικής μηχανής, χωρίς να θίγεται η αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία της». Αναφερόμενος στην γραφειοκρατία είπε πως «είναι ο κυριότερος υπαίτιος παράγων και για την επιδείνωση του κόστους λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης» και «συνιστά την «δίδυμη αδελφή» της Διαφθοράς». Δύο παθογένειες που «η πάταξή τους μπορεί να επενεργήσει ευεργετικώς ως προς την εμπέδωση ενός κλίματος «φιλικότητας» μεταξύ των στελεχών των δημόσιων υπηρεσιών και των διοικουμένων, φυσικών ή νομικών προσώπων».

Keywords
Τυχαία Θέματα