Παυλόπουλος: Η Λέσβος ακάματος φρουρός των συνόρων Ελλάδας και ΕΕ

19:05 8/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Τους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς, του μικρού χωριού στη βόρεια Λέσβο που βρέθηκε στο μάτι του προσφυγικού κυκλώνα, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο, με αφορμή τον εορτασμό των 103 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού από τους Οθωμανούς.

Στο μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό, ο κ. Παυλόπουλος έκανε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί τους τελευταίους μήνες με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων

και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια.

Η δήλωση του Προέδρου: ««Σαν σήμερα, το 1912, η Λέσβος έλυνε, ύστερα από πέντε αιώνες δουλείας κι έχοντας πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, τα δεσμά του τουρκικού ζυγού. Έκτοτε κοσμεί τον εθνικό μας κορμό ποικιλοτρόπως, ιδίως δε ως προνομιακός κληρονόμος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ιωνίας.

»Αυτή την μεγάλη ιστορική και πολιτισμική παράδοση εξακολουθεί να υπηρετεί, κυρίως σήμερα, η Λέσβος. Η οποία, κατά την τρέχουσα εξαιρετικά κρίσιμη εθνική συγκυρία αναδεικνύεται, ταυτοχρόνως, ακοίμητος και ακάματος φρουρός των συνόρων της Ελλάδας και της ΕΕ, πρωτίστως όμως ιδανικός, μέχρις αυτοθυσίας, εκφραστής της Ειρήνης και υπερασπιστής του Ανθρώπου, της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του».

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου από τις πρυτανικές αρχές του απονεμήιηκε το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος.

Με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου επισκέφθηκε συνεχιζόμενα έργα οδοποιίας, κατά τα οποία έχουν ανακαλυφθεί σημαντικής αρχαιολογικής αξίας ευρήματα.

Το απόγευμα καθ” οδόν προς τη Σκάλα Συκαμνιάς επισκέφθηκε το Μανταμάδο και το Μοναστήρι του εορτάζοντος Ταξιάρχη.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε για την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα