Παυλόπουλος-Αναστασιάδης: Κοινή θέση Ελλάδας και Κύπρου η λύση χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα

14:10 19/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνάντηση στη Λευκωσία είχαν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Αναστασιάδης, όπου ο Έλληνας πρόεδρος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δύο πρόεδροι επανέλαβαν την κοινή θέση Ελλάδας και Κύπρου

για λύση χωρίς εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα.

Eυχαριστώ τον Πρόεδρο Παυλόπουλο για την στήριξη του ιδίου, αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης στις προσπάθειές μας για επίτευξη λύσης. pic.twitter.com/m30AefZsRB

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) January 19, 2017

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι με τη ρητορική των απαράδεκτων θέσεων που επιτυγχάνεται κοινά αποδεκτός συμβιβασμός, τόσο σε σχέση με θέματα που άπτονται της εσωτερικής πτυχής όσο και στα θέματα ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και την αρραγή ενότητα που υπάρχει ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα, τονίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν οι δύο χώρες δεν ήταν τόσο ενωμένες, όσον αφορά στην επίλυση του Κυπριακού.

Σχετικά με τις συνομιλίες, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι δεν υπάρχουν πιέσεις, αλλά αντιθέτως υπάρχει συμπαράσταση κυρίως από την πλευρά των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις θέσεις τις οποίες έχουμε καθορίσει.

Η Τουρκία πρέπει να δεχθεί μια λύση που να αφήνει την Κύπρο να πορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης είπε ο Έλληνας πρόεδρος που επιπλέον, χαρακτήρισε παράλληλα αναχρονιστικά και απαράδεκτα τα θέματα των εγγυήσεων και της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, λέγοντας ότι δημιουργούν επικίνδυνα προηγούμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα