ΠΑΣΟΚ για Βοτανικό: Να λήξει η παράνομη κατάληψη

13:36 2/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Παρέμβαση, «με αφορμή την κατάληψη από ακροδεξιούς-ρατσιστές στον χώρο όπου πρόκειται να αναγερθεί το τέμενος στην Αθήνα», έκανε ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «στον χώρο που έχει αποφασιστεί η ανέγερση Τεμένους για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει παράνομη ρατσιστική κατάληψη από τους γνωστούς-αγνώστους της ακροδεξιάς με το πρόσχημα της παροχής υπηρεσιών στέγασης -μόνο για Έλληνες- αστέγους. Θυμίζουμε

ότι από το Δεκέμβριο του 2015 αυτές οι ?δράσεις? τυποποιούνται ως διακριτό ποινικό αδίκημα στο άρθρο 361Β του Ποινικού Κώδικα, παραβιάζουν το μισό ποινικό κώδικα και η επίσημη Πολιτεία για μήνες κάνει τα ‘στραβά μάτια‘».

Με την ανακοίνωσή του ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ ζητεί να λήξει η παράνομη κατάληψη και οι υπεύθυνοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Επιπλέον, με την παραπάνω ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ ζητά να μην μείνουν αναπάντητα τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν: «Γιατί ο αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Γενικός Γραμματέας επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση στον Τύπο; Γιατί δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός; Έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας; Ποιοι είναι οι ?αρμόδιοι? που πρέπει να θυμηθούν τις αρμοδιότητές τους; Κι επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο συγκεκριμένος δημόσιος λειτουργός δεν ξέρει ποιες πόρτες πρέπει να χτυπήσει, μήπως πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί αυτές οι πόρτες παραμένουν κλειστές;».

Τέλος, στην ανακοίνωση ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ ζητά να μάθει «ποιος είναι ο «Μπαλτάκος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Keywords
Τυχαία Θέματα