Πασκουάλ-Σφαιρόπουλος: Η αξία τους απέχει όσο η μέρα από τη νύχτα

17:07 28/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Μετά από χρόνια καμία ελληνική ομάδα δεν θα βρίσκεται στο final 4 τής Ευρωπαϊκής Λίγκας. Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκαν.

Για την ομάδα τού Πειραιά όλα έμοιαζαν ευκολότερα στην αρχή. Έδειχνε πιο πλήρης από τη Ζαλγκίρις, με ρόστερ σαφώς πιο ακριβό. Αλλά και πιο ποιοτικό; Αυτό έμενε να αποδειχθεί στο γήπεδο. Όπως επίσης

έμενε να αποδειχθεί και η επάρκεια τν προπονητών. Εκεί, λοιπόν, ανεδείχθησαν οι αρετές τού Σάρας Γιασικεβίτσιους, αλλά και τα όρια τού Γιάννη Σφαιρόπουλου -για το οποία έγραψα αναλυτικά χθες.

Σαφώς πιο δύσκολα έδειχναν εξαρχής τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Η Ρεάλ είναι, προφανώς, ποιοτικότερη ομάδα – και με την επιστροφή τού Σέρζιο Γιουλ από τα φαβορί τής φετεινής «κούπας» στην Ευρώπη. Όμως, στο γήπεδο οι διαφορές εξανεμίστηκαν. Οι «πράσινοι» έλιωσαν τους Μαδριλένους στην πρεμιέρα και μετά έχασαν τα επόμενα τρία ματς με τρίποντα στο τέλος. Ιδιαίτερα στο τελευταίο δέχθηκαν ένα ασύλληπτο σουτ τριών πόντων με ταμπλό από τον «μάγο» Λούκα Ντόνσιτς στην εκπνοή τού χρόνου.

Ο προπονητής Τσάβι Πασκουάλ απέδειξε ξανά πόσο σπουδαίος είναι. Στο τελευταίο 10λεπτο ξανάχτισε την ομάδα από την αρχή και πέτυχε να ψαλιδίσει τη μεγάλη διαφορά στους τρεις πόντους. Μέχρι την καταραμένη στιγμή που ο Σλοβένος έδειξε την τεράστια κλάση του, ευστοχώντας υπό την ασφυκτική πίεση τού Νικ Καλάθης, 9/10 τού δευτερολέπτου πριν εκπνεύσει ο χρόνος.

Ο ιταλός κόουτς είναι εξαιρετικά ταλαντούχος – και ας μην κατάφερε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην τελική τετράδα. Έχει φτιάξει ομάδα υψηλών απαιτήσεων, χωρίς να έχει το μπάτζετ τού Λάσο ή τού Ομπράντοβις. Αν θέλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να διατηρήσει και να ενισχύσει περαιτέρω το επίπεδο τής ομάδας πρέπει να κρατήσει οπωσδήποτε τον Πασκουάλ. Και, βέβαια, τον μοναδικό Νικ Καλάθης.

Πασκουάλ-Σφαιρόπουλος: Η αξία τους απέχει όσο η μέρα από τη νύχτα

The post Πασκουάλ-Σφαιρόπουλος: Η αξία τους απέχει όσο η μέρα από τη νύχτα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα