Παρουσιάστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης

13:54 10/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Αυτοβούλως παρουσιάστηκε στις Αρχές ο εκδότης της εφημερίδας Documento και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης οπότε και συνελήφθη έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα,

η οποία επιπλέον ζητούσε τη σύλληψη του δημοσιογράφου.

Η μήνυση κατατέθηκε στο πλαίσιο Αυτοφώρου στο Α.Τ. Καλλιθέας και αφορούσε σε πρωτοσέλιδο της Documento, όπου αναφερόταν ότι η διαφημιστική εταιρεία της κ. Νικολοπούλου αναλαμβάνει δουλειές από φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο Κώστας Βαξεβάνης παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Καλλιθέας όπου κατατέθηκε η μήνυση και παραδόθηκε οπότε και συνελήφθη.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έφερε τον τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες» και υπότιτλους «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο, αν και δεν είναι η ειδικότητά του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και «ακόμη και 400.000 € διέθεσε το Υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

Σύμφωνα με τη σύζυγο του κ. Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, τα όσα αναφέρονται στο ενυπόγραφο άρθρο «είναι ψευδή και συκοφαντικά που έχουν ως στόχο να θίξουν την τιμή και την υπόληψή της, καθώς επίσης να την βλάψουν και να την καταστρέψουν οικονομικά».

Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε προαναγγείλει την παράδοσή του μέσω άρθρου απάντησης στο ζεύγος Στουρνάρα όπου έγραφε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Τους ενημερώνω πως αφού θέλουν τόσο πολύ να με πάνε στα δικαστήρια βίαια, με χειροπέδες και φωτογραφίσεις, θα φροντίσω να είμαι εκεί. Στις 12 το μεσημέρι θα είμαι στα δικαστήρια, όπου φαντάζομαι δε θα τολμήσει να είναι ο κύριος Στουρνάρας. Και αφού είναι τόσο πολύ φίλοι και θαυμαστές του «μέντορα» Γιάννου Παπαντωνίου, να τους θυμίσω και την κατάληξή του«.

Keywords
Τυχαία Θέματα