Παρωδία στο ΟΑΚΑ: Νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη και 2-0 στους μικρούς τελικούς

23:32 21/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Μόνο μπάσκετ δεν μπορεί να αποκαλεστεί αυτό που παίχτηκε στο ΟΑΚΑ για τον δεύτερο μικρό τελικό του πρωταθλήματος της BasketLeague,όπου η ΑΕΚ έκανε το 2-0 στην σειρά κερδίζοντας 89-84. Αρκετή ένταση είχε ο δεύτερος μικρός τελικός στο ΟΑΚΑ. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Ντόμινικ Ουότερς έκανε λάθος και ο Νώντας Παπαντωνίου

τον πλησίασε και κάτι του είπε. Ο Αμερικανός του Άρη αντέδρασε και κάπου εκεί μπήκε στη μέση ο Ντούσαν Σάκοτα για να συνεχιστεί εκ νέου η «κοκορομαχία».

Οι διαιτητές κατόπιν… instant replay αποφάσισαν να αποβάλλουν με ντισκαλιφιέ τους Παπαντωνίου, Σάκοτα, Ουότερς και Ουάιτ, ωστόσο δεν έμειναν εκεί… Λόγω του γεγονότος ότι άπαντες από τους πάγκους μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αποβλήθηκαν επίσης όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Ο αγώνας συνεχίστηκε τρεις εναντίον τριών μέχρι που οι Θεσσαλονικείς έμειναν με δύο παίκτες αφού αποβλήθηκε με 5 φάουλ και ο Θοδωρής Ζάρας.
Oι γηπεδούχοι μετά από τις αποβολές τελείωσαν το παιχνίδι με τρεις παίκτες και ο Άρης με δυο με τους αθλητές να προσβάλουν το άθλημα με την συμπεριφορά τους και με τους διαιτητές με την συνολική διαιτησία τους.

Ο Άρης που είχε παράπονα από την διαιτησία, όχι μόνο για την αποβολή του ΜακΝιλ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την απάντηση στο «break» της ΑΕΚ.

Συνολικά στην αναμέτρηση υπήρξαν 19 αποβολές. Οι 16 λόγω της σύρραξης, ο ΜακΝιλ λόγω δύο τεχνικών ποινών και ο Ζάρας στο τέλος λόγω 5 φάουλ.

Ο Μάικλ Έρικ ανέφερε πως οι παίκτες του Άρη φέρθηκαν αντιεπαγγελματικά, ωστόσο έχει δει ξανά ανάλογες αντιδράσεις και θεωρεί πως ήταν κομμάτι του παιχνιδιού.

«Ήταν ένα καλό ματς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή στο τέλος συμβαίνει όταν είναι ανταγωνιστικά τα ματς. Είμαστε σίγουροι ότι και το τρίτο ματς θα είναι έτσι στη Θεσσαλονίκη.

Η ανθρώπινη φύση είναι έτσι όταν υπάρχουν ανταγωνιστικά ματς. Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Oι παίκτες του Άρη ήταν νευριασμένοι για την ήττα και συμπεριφέρθηκαν αντιεπαγγελματικά, μετέτρεψαν σε διένεξη αυτόν τον αγώνα. Τα έχω ξαναδεί αυτά και τα θεωρώ κομμάτι του αγώνα. Δεν μπορώ να πω ποιος έχει την ευθύνη. Έγινε ότι έγινε», ήταν τα λόγια του άσου της ΑΕΚ κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα