Παρέμβαση Αχτσιόγλου για τον Φλώρο: Να ελεγχθεί το ποσοστό αναπηρίας

09:14 27/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Την αντίδρααη και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου προκάλεσε η απόφαση αποφυλάκισης του Αρη Φλώρου της Energa λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας και κρίσεων επιληψίας που συγκροτούν αναπηρία άνω του 67%.

H κ. Αχτσιόγλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου της, έδωσε εντολή στη διοίκηση του ΕΦΚΑ να διενεργήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που προσδιόρισε το ποσοστό

αναπηρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου: «Η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια όργανά του. Σε περίπτωση που η απόφαση δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το Υπουργείο Εργασίας θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του και όλα τα μέσα για την αναθεώρησή της. Στο πλαίσιο αυτό θα διαταχθεί άμεσα σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί κάθε πτυχή της εν λόγω υπόθεσης».

The post Παρέμβαση Αχτσιόγλου για τον Φλώρο: Να ελεγχθεί το ποσοστό αναπηρίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα