Παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης ο δράστης στο Μπατόν Ρουζ

09:12 18/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένας μαυροφορεμένος κουκουλοφόρος επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών χθες το απόγευμα στην πόλη του Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας άλλους τρεις. Ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο δράστης έδρασε μόνος του.

Sources are identifying 1 dead BRPD officer as Montrell Jackson.https://t.co/PUvKrLjWy8 pic.twitter.com/ih4HbkCelD

WBRZ News (@WBRZ) July 17, 2016

Η εικόνα ενός από τους νεκρούς αστυνομικούς

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για άλλους δύο δράστες που διέφευγαν της σύλληψης και οι Αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσουν. Ωστόσο, ο σερίφης της περιοχής, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για έναν και μοναδικό δράστη που σκοτώθηκε τη στιγμή της επίθεσης.

This is our first look at the scene where this mornings shooting happened. @WBRZ pic.twitter.com/cZqc50696G

— Brett Buffington (@BrettBuffington) July 18, 2016

Ανώνυμη κυβερνητική πηγή είπε ότι οι Αρχές πιστεύουν πως η κλήση για την αστυνομία που έγινε σε αριθμό επείγουσας ανάγκης ήταν προσχεδιασμένη.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή έπειτα από αναφορές ότι υπήρχε κάποιος οπλοφόρος ντυμένος στα μαύρα που στεκόταν πίσω από ένα μαγαζί, λίγο πριν από τις 9:00 π.μ. τοπικής ώρας (5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), είπε ο σερίφης. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να εντοπίσουν από πού προέρχονται οι πυροβολισμοί και το ηχητικό ντοκουμέντο της μεταξύ τους εναγωνιώδους επικοινωνίας κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Dispatch audio reveals moments in which officers tried to discover source of gunfirehttps://t.co/hGp6313i3g pic.twitter.com/jwLivBLZys

— WBRZ News (@WBRZ) July 18, 2016

Ο οπλοφόρος σκότωσε δύο αστυνομικούς από το αστυνομικό τμήμα της Μπατόν Ρουζ και έναν βοηθό σερίφη. Τραυμάτισε επίσης άλλους τρεις, έναν από αυτούς βαριά, προτού σκοτωθεί ο ίδιος από τους αστυνομικούς.

State Police SWAT now on scene pic.twitter.com/r3Eni4aODL

— Michael Vinsanau (@MVinsanau) July 17, 2016

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποια ήταν τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη του, και οι έρευνες συνεχίζονται.

Όσον αφορά στην ταυτότητα του δράστη, το Πεντάγωνο θεωρεί ότι πρόκειται για πρώην πεζοναύτη και μάλιστα παρασημοφορεμένο με τον βαθμό του λοχία.

Within the last minute, at least a dozen marked and unmarked police units have flown by @WBRZ pic.twitter.com/18aZAyhTtj

— Michael Vinsanau (@MVinsanau) July 17, 2016

Οι Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει το όνομά του επισήμως, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης και με τα ΜΜΕ, ο δράστης ονομαζόταν Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ, ήταν Αφροαμερικανός, ζούσε στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι και ήταν περίπου 29 χρόνων.

Το ιστορικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο για τον Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ αναφέρει ότι υπηρέτησε ως πεζοναύτης στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2010 και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του λοχία, με ειδίκευση στα δίκτυα πληροφοριών. Μεταξύ του Ιουνίου του 2008 και του Ιανουαρίου του 2009 υπηρέτησε στο Ιράκ, όταν αναγνωρίστηκε για την υπηρεσία του με αρκετά μετάλλια και με επαίνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα