Παρακολουθούνται 50 χιλιάδες τηλέφωνα πολιτών!

15:01 28/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Στοιχεία σοκ φέρνει στο φως έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών με θέμα τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, αλλά και τις καταγγελίες για παραβίαση επικοινωνιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο vima.gr, η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών!

Μάλιστα, μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, για λόγους «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατά 70%.

Το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις για νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας», δηλαδή υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας, από 2.281 που ήταν το 2010.

Ακόμη, σε 4.061 περιπτώσεις, με εισαγγελικές παραγγελίες παρατάθηκαν προηγούμενες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, τη στιγμή που οι αντίστοιχες παραγγελίες το 2010 ήταν 2.950.

Οι παρακολουθήσεις ττηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν τα τελευταία χρόνια σε αποκαλύψεις σημαντικών σκανδάλων αλλά και στην εξάρθρωση επικίνδυνων εγκληματικών ομάδων.

Αυτό, όμως, που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πως η αρμόδια αρχή εμφανίζεται προβληματισμένη και επιφυλακτική σε σχέση με την διαδικασία παρακολούθησης ορισμένων τηλεφώνων, ενώ φαίνεται να έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ΑΔΑΕ στην έκθεσή της γνωστοποιεί ότι έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με προτάσεις και παρατηρήσεις, αλλά και επισημάνσεις για την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα