Παραδοχή και από Πολάκη: Ξέραμε για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης

12:24 31/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκανε λόγο ο αναπλητωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στην υπαρξη νεκρών το βράδυ που ξεκίνησε η τραγωδία. Ερωτηθείς για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την ύπαρξη νεκρών, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς την ώρα της σύσκεψης, όμως δεν είχαν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές γι’ αυτό και δεν ανακοινώθηκε εκείνη την ώρα τίποτα.

«Στη συνέχεια, όταν είχαμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό

εκπρόσωπο» επεσήμανε.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στη στάση μερίδας των ΜΜΕ λέγοντας πως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε όλη αυτή την τιμβωρυχία από δημοσιογράφους, ενώ έκανε λόγο και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες καθώς υπάρχουν νεκροί, σημειώνοντας πως θα υπάρξει έρευνα για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε επιχειρησιακό επίπεδο. Για τους επιχειρησιακούς χειρισμούς που πάρθηκαν ή δεν πάρθηκαν, είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να δούμε από δω και πέρα τι μέτρα χρειάζεται να ληφθούν ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοιου είδους τραγωδίες. Να ασχοληθούμε με τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους, σημείωσε.

Επίσης, είπε πως πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας, ίσως να γίνει υφυπουργείο ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο συντονισμού όλων των δυνάμεων. Να γίνει ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην Πολιτική Προστασία για την πρόβλεψη και διαχείριση εκτάκτων αναγκών.

Πηγή: ΕΡΤ

The post Παραδοχή και από Πολάκη: Ξέραμε για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα