Παππάς: Τέλος 2017 ο διαγωνισμός για τις άδειες – ΝΔ: Όχι νέα βοσκοτόπια

13:19 1/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Έως τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2018 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες διαβεβαίωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής, καταθέτοντας τροπολογία και ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Αυτή η τροπολογία έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί μετά την ψήφισή της μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση. Θα ακολουθήσει σε πολύ λίγες μέρες η προκήρυξη. Πιστεύω μέχρι τέλος του έτους – δεν νομίζω θα φτάσουμε αρχή του επόμενου – θα έχουμε

και τη διεξαγωγή διαγωνιστικής διαδικασίας που θα βγάλει συνολικά την ντροπή από το τηλεοπτικό τοπίο» επεσήμανε ο κ. Παππάς.

Από την πλευρά της ΝΔ αντέδρασε ο εισηγητής Χρήστος Μπουκώρος λέγοντας: «Το ράβε ξήλωνε του νόμου Παππά συνεχίζεται και φέρνει νέες ρυθμίσεις… Αλλά παρ’ ότι είναι ένα μίνι νομοσχέδιο δεν φέρνει το βασικότερο – το προληπτικό πόθεν έσχες. Σας λέω λοιπόν ότι νέα βοσκοτόπια δεν θα δεχτούμε» είπε ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης διερωτήθηκε: «Η τέταρτη τροπολογία –που είναι απαράδεκτη κατά την άποψή μου- αυτή του κ. Παππά γιατί είναι μίνι νομοσχέδιο κι έρχεται έτσι».

Το ΚΚΕ διαμέσω του βουλευτή, Μανώλης Συντυχάκης, επέκρινε την κυβέρνηση ότι με αφορμή την αδειοδότηση των καναλιών θέλει να διαμορφώσει τη δική της διαπλοκή, με ένα πιο φιλικό προς την ίδια τοπίο, ενώ επιπλέον έκανε λόγο για «αναδιανομή πίτας στα ΜΜΕ».

Επίσης, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, επεσήμανε: «Δεν βλέπω στην τροπολογία καμία διάταξη για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των υποψηφίων καναλαρχών… Έπρεπε να προβλέπεται έλεγχος πόθεν έσχες των υποψηφίων, δεν το βλέπω στην τροπολογία».

The post Παππάς: Τέλος 2017 ο διαγωνισμός για τις άδειες – ΝΔ: Όχι νέα βοσκοτόπια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα