Παππάς: Η ΕΡΤ προσλαμβάνει 206 υπαλλήλους

16:33 1/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην πρόσληψη 206 εργαζομένων προχωρά η ΕΡΤ, προκειμένου καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμες ιδιότητες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη.
Ο κ.Παππάς τόνισε: «Οι προσλήψεις αυτές δεν είναι σπατάλη, αλλά θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση πόρων».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι σήμερα η ΕΡΤ

αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ιδιωτικά εξωτερικά συνεργεία για να καλύψει κενά που υπάρχουν, με αποτέλεσμα το κόστος να εκτινάσσεται καθώς ένας «μοντέρ» κοστίζει στην ΕΡΤ -από διάθεση ιδιωτικής εταιρίας- 2.000 ευρώ, όταν ο μέσος όρος μισθού εργαζόμενου της είναι στα 1.500 ευρώ». Και με πολύ δεικτικό τρόπο πρόσθεσε: «Θα ακουστεί κριτική από κόμματα και ιδιωτικούς τομείς. Τους καλώ να είναι προσεκτικοί, γιατί η ΕΡΤ δεν είναι ΣΚΑΙ να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν υλικό της ΕΡΤ για το κοινό τους τζάμπα» και πρόσθεσε ότι η ΕΡΤ, «που έχει έσοδα 180 εκατ. ευρώ από ανταποδοτικά τέλη, συμβάλλει φέτος με 55 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τον επόμενο χρόνο το ποσό θα φθάσει στα 64 εκατ. ευρώ».

The post Παππάς: Η ΕΡΤ προσλαμβάνει 206 υπαλλήλους appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα