Παπανδρέου: Έπρεπε να είχα διώξει τους αποστάτες όταν ήμουν Πρωθυπουργός, όπως έκανε ο Τσίπρας

15:55 29/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Για το «ναυάγιο» στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Συνδιάσκεψης.

Tα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Παπανδρέoυ ήταν:

«Εγώ έκανα πρόταση για εκλογική σύμπραξη. Για αξιόπιστη κυβερνητική προοπτική. Αλλά με προοδευτικό πρόσημο. Με ξεκάθαρο κυβερνητικό προοδευτικό σοσιαλιστικό πρόγραμμα για το αύριο. Κάποιοι θεωρούν

ακόμα ότι το πρόβλημα είναι προσωπικό. Ή εγώ ή αυτός.

Εγώ είπα ξεκάθαρα: – Και εμείς και αυτοί. Αλλά με καθαρές λύσεις.

– Δεν μπορεί να είναι δεκανίκι της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ

– Υποψήφιος Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να είναι ο Μεϊμαράκης

– Ο χώρος μας θα έπρεπε να είναι εδώ, ενωμένος, δυνατός, με καθαρή πολιτική προοδευτική και σοσιαλιστική κατεύθυνση.

– Θα έπρεπε να αφήσουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν.

– Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξεχάσουν ότι εγώ έφυγα από το κόμμα ενώ με κάθε τρόπο μας έδιωχνε. Και εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω, ποιος και πως έριξε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πρότεινα όμως, να τα αφήσουμε πίσω μας, γιατί αν συνεχίσω να μιλάω για αποστασία και αυτοί για το ΚΙΝΗΜΑ, τότε απλά θα ανακόψουμε την προοπτική για τον χώρο μας».

«Κανονικά θα έπρεπε να είχα διώξει τους αποστάτες όταν ήμουν Πρωθυπουργός, όπως έκανε ο Τσίπρας. Και να ερευνηθεί το βρώμικο 2011, όπως το βρώμικο 1989. Μπορεί να έριξαν την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ξαναχτίσουμε ενωμένοι το σπίτι μας. Όμως δεν έχει νόημα ύπαρξης το ΠΑΣΟΚ εάν δεν έχει πρόταση προοδευτικής δημοκρατικής διακυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ κάλεσε τα μέλη της Συνδιάσκεψης να αποφασίσουν για την πρόταση που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή «της αυτοδιάλυσης του Κινήματος και της μη συμμετοχής μου στις εκλογές», δηλώνοντας μάλιστα πως είναι έτοιμος να υπηρετήσει την όποια απόφαση.

«Βρέθηκα τούτες τις ημέρες μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα και αποφάσεις. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που είναι οριακές. Στιγμές που καλείσαι να ζυγίσεις και να μετρήσεις ευθύνες, συνθήκες, ανθρώπινες αντοχές, ελπίδες και δυσκολίες. Έκρινα ότι δεν πρέπει να αφήσουμε μόνους και μετέωρους όλους εκείνους τους πολίτες, που κάτω από αντίξοες συνθήκες μας τίμησαν στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Έκρινα ότι δεν δικαιούμαστε να είμαστε απόντες τώρα που διαρκώς και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν ποια είναι η αλήθεια για την κρίση.Έχω την ευθύνη να δώσω τη μάχη».

Απευθυνόμενος στα μέλη του Κινήματος είπε: «Θέλω να ξέρετε ότι θα έχουμε απέναντί μας έναν ανελέητο πόλεμο. Θέλω να ξέρετε ότι θα δώσουμε τις μάχες με άδειες τσέπες, με ξύλινα σπαθιά, αλλά με ατσάλινο λόγο. Θέλω και να αποφανθείτε σήμερα, εδώ, θαρρετά και με ειλικρίνεια, γιατί ο αγώνας μας πρέπει να πετύχει. Κι αν είστε αποφασισμένοι να αγνοείστε τις δυσκολίες και τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, τότε να ξέρετε πως διπλά θα τιμήσουμε την εντολή που θα μας δώσετε, γιατί θα ξέρουμε πως συνειδητά αποφασίσατε και όχι από πρόσκαιρο ενθουσιασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα