Παπαχριστόπουλος: Και να μην υπήρχε η FYROM, θα έπρεπε να την εφεύρουμε

16:43 23/1/2019 - Πηγή: Aixmi

«Ακούω ένα σύνθημα επί μήνες, ‘η Μακεδονία είναι μία και ελληνική’. Συναισθηματικά θα μπορούσα κι εγώ να παρασυρθώ» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Το «Μ» στη FYROM σημαίνει «Μακεδονία» και κάποιοι υποκρίνονται σήμερα ότι δεν το ξέρουν. Ότι δεν το ακούνε… Το τι ακριβώς είναι αυτή η γλώσσα το λέει με σαφήνεια η Πηνελόπη στο βιβλίο της «Τα Μυστικά του Βάλτου». Μιλάει με σαφήνεια για τη μακεδονίτικη γλώσσα»

τόνισε και επικαλέστηκε πέρα από τα κείμενα της Πηνελόπης Δέλτα και τη δημόσια θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών των καθηγηώνς Ν. Αλιβιζάτου, Μ. Σταθόπουλου και του ευρωβουλευτή του Ποταμιού, πανεπιστημιακού Γ. Γραμματικάκη.

«Γελάνε στην Ευρώπη. Είναι άραγε απειλή για την Ελλάδα η FYROM; Γελάνε όσοι το ακούνε. Τον διαμελισμό της τον θέλουνε για τη Μεγάλη Αλβανία και τη Μεγάλη Τουρκία. Και να μην υπήρχε η FYROM θα έπρεπε να την εφεύρουμε, μόνο καλό έχει να προσφέρει στη χώρα. Αυτή η κυβέρνηση, που έχει απορρίψει την επιλογή της αδράνειας, τολμάει», σχολίασε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

The post Παπαχριστόπουλος: Και να μην υπήρχε η FYROM, θα έπρεπε να την εφεύρουμε appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα