Πανούσης : Τώρα ο Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός, πάει να γίνει ηγέτης

14:32 22/7/2015 - Πηγή: Aixmi
«Τώρα ο Τσίπρας δεν είναι πια πρωθυπουργός, πάει να γίνει ηγέτης» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης , καλώντας τον Πρωθυπουργό να κόψει τον γόρδιο δεσμό με τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ .

Μιλώντας στο Βήμα FM αναφέρθηκε στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά το χάσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας : «Αυτή τη

στιγμή έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι οι σαράντα λειτουργούν ως κόμμα κατά βάση. Δεν είναι μια διαφωνία σε μια διάταξη. Είναι μια συγκροτημένη διαφορετική στρατηγική».

Και πρόσθεσε: «Αφού είναι συγκροτημένο και λειτουργεί με άλλους κανόνες από αυτούς που έχει ο πρόεδρος του κόμματος, λειτουργεί ως άλλο κόμμα. Άρα έχουμε δύο κόμματα και συν οι ΑΝΕΛ τρία κόμματα. Αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάρα πολύ. Κι όχι μόνο για κοινοβουλευτικούς λόγους ή για ηθικο-πολιτικούς λόγους, απλώς για λειτουργικούς».

Διερωτήθηκε μάλιστα πώς θα συνυπάρχουν στον ίδιο νομό δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ο ένας ψήφισε «ναι» και ο άλλος «όχι» και πρότεινε: «Τα προβλήματα αυτά λύνονται συνήθως με τον γόρδιο δεσμό. Κόβεται, δεν λύνεται, διότι κάτι που μένει πολύ σαπίζει, δηλαδή η γάγγραινα είναι κάτι κακό στην πολιτική».

Κληθείς να απαντήσει αν είναι έτοιμος ο Πρωθυπουργός για κάτι τόσο δραστικό, απάντησε: «Δεν είμαι στον κύκλο του πρωθυπουργού, ούτε με τους ανθρώπους που συζητάει πολιτικά ζητήματα (…) Τώρα ο κ. Τσίπρας δεν είναι πια πρωθυπουργός, πάει να γίνει ηγέτης. Είναι τελείως διαφορετικό το ζήτημα. Πρωθυπουργός γίνεσαι με την ψήφιση του λαού, ηγέτης γίνεσαι με δύσκολες αποφάσεις».

Προέβλεψε τέλος ότι οι εκλογές «δεν γλιτώνονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα