Ποια είναι η Τζιλ Μπάιντεν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

11:13 7/11/2020 - Πηγή: Aixmi

Οταν η Μελάνια Τραμπ ετοιμαζόταν να μπει στον Λευκό Οίκο, ήταν η υποψήφια πρώτη κυρία με την πιο χαμηλή δημοτικότητα στην αμερικανική Ιστορία.

Η σιωπηλή Μελάνια δεν ήταν η προσιτή γυναίκα στη μέση Αμερικανίδα – πανέμορφη αλλά ψυχρή, «ξένη» και «γυναίκα- τρόπαιο», έμοιαζε να ανήκει σε έναν άλλον κόσμο, που περιστρεφόταν γύρω από τα λαμπερά φώτα των ντεφιλέ και τους ακριβούς δρόμους του Μανχάταν.

Αντίθετα, η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, που εργάζεται στο πανεπιστήμιο και έχει στηρίξει το σύζυγό της στις πολλές δυσκολίες της ζωής του, θεωρείται πιο οικεία και δέχεται

τα εύσημα πολλών Αμερικανίδων. Επίσης, αντίθετα με την υπέρκομψη Μελάνια που αναγκάστηκε από το ρετιρέ του Πύργου Τραμπ να προσαρμοστεί στο δύσκολο πολιτικό περιβάλλον, η Τζιλ έχει εμπειρία μεγάλη από τον κόσμο του Λευκού Οίκου και του Καπιτωλίου, καθώς ο γερουσιαστής Τζο Μπάιντεν υπήρξε επί 8 χρόνια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η 69χρονη εκπαιδευτικός γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ και μεγάλωσε στο Γουίλοου Γκρόουβ της Πενσιλβάνια. Γνώρισε τον Τζο Μπάιντεν όταν είχε μόλις αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ κι ενώ εκείνος περνούσε την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του, αφού προσπαθούσε ακόμη να συνέλθει από τη διπλή απώλεια της συζύγου και της κόρης του σε τροχαίο δυστύχημα. «Την ερωτεύθηκα με την πρώτη ματιά», εξομολογήθηκε πριν από λίγα χρόνια στη βιογραφία του, αλλά δεν τολμούσε να την πιέσει για στενότερη σχέση και γάμο. Οι δυο γιοι του, όμως, ο Μπο και ο Χάντερ, λάτρεψαν την Τζιλ και ζητούσαν από τον πατέρα τους επίμονα την παντρευτεί. Η Τζιλ βγήκε από την απλή πανεπιστημιακή ζωή μόλις γνώρισε τον «αληθινό τζέντλεμαν» που ήταν ήδη πολιτικός. Παντρεύτηκαν το 1977 και η Τζιλ ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με την ανατροφή των δυο γιων του Μπάιντεν. Το 1981 απέκτησε την κόρη τους Ασλεϊ και αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα της. Ωστόσο, μόλις μεγάλωσαν τα παιδιά επέστρεψε στο πανεπιστήμιο, πήρε δύο μεταπτυχιακά και διδακτορικό και ξανάρχισε να εργάζεται. Η Τζιλ Μπάιντεν εξακολουθεί να διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Βόρειας Βιρτζίνια και σκοπεύει να συνεχίσει ακόμη κι αν ο σύζυγός της εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Τζιλ Μπάιντεν στήριζε πάντα την πολιτική πορεία του συζύγου της -τον έπεισε, μάλιστα, να δεχθεί την υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία το 2008. Ηταν παρούσα σε όλη την προεκλογική εκστρατεία και υποστήριξε σθεναρά την οικογένεια όταν εκτοξεύτηκαν κατηγορίες κατά του Χάντερ Μπάιντεν -μεγαλύτερου γιου του Δημοκρατικού υποψηφίου- για επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα και στην Ουκρανία όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος. Επίσης, απέρριψε ως ανυπόστατες τις καταγγελίες δύο γυναικών για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση τη δεκαετία του 1990. Η Τζιλ Μπάιντεν είπε ότι η συμπεριφορά του συζύγου της είναι αθώα, απλώς είναι διαχυτικός με τις γυναίκες!

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

The post Ποια είναι η Τζιλ Μπάιντεν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα