Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα

11:48 18/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Στη Λάρισα συγκεντρώνονται το μεσημέρι οι αγρότες όπου θασυσκεφθούν και θα αποτιμήσουν τα αποτελέσματα του αγώνα τους. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής των 69 μπλόκων που συντάχθηκαν πίσω από το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων «για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος που εφαρμόζουν η ΕΕ και η κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνει εκτίμηση του 40ήμερου αγώνα στα μπλόκα, ενώ θα

ληφθούν και μέτρα για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών, με λεωφορεία, στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Επιπλέον, θα ληφθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών που μετά τα μπλόκα, συνεχίζεται με διάφορες μορφές και τον συντονισμό της από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Και επίσης θα γίνει συζήτηση για το πώς θα προχωρήσει αποτελεσματικά η αναγκαία ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων-Ομοσπονδιών και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα