Παιδικοί σταθμοί: Πάνω από 35.000 παιδιά μένουν εκτός

12:25 31/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Έντονες αντιδρασεις έχει προκαλέσει η η παραδοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλα ότι περίπου 35.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, τη στιγμή που η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός. «Εχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρυσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός» είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Καρέλας.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια

υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής χαρακτήρισε το πρόβλημα αντικειμενικό γιατί «δεν έχουμε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ορισμένες περιοχές».

«Πυρά» από την αντιπολίτευση

«Αλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμοδίων υπουργών, αλλά ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας παραδέχθηκε ότι 35 .000 παιδιά θα μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών» ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη προγραμματική μας δέσμευση: η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού».

Παράλληλα, η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκη Κεραμέως κατέθεσε σχετική ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.

Το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για «εγκληματική παράλειψη», ενώ την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και το αίτημα να ενταχθούν όλα τα παιδιά σε αυτούς είχε καταθέσει με σχετική ερώτησή της στη Βουλή, στις 21 Αυγούστου, το ΚΚΕ.
Από την πλευρά του το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του σχολιάζει μεταξύ άλλων «οι Σκανδιναβικοί φόροι στην Ελλάδα παρέχουν τελικά Αφρικανικές υπηρεσίες στον πολίτη γιατί οι προτεραιότητες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να διογκώσουν το πελατειακό κράτος με τους «δικούς» τους ανθρώπους. Και μετά θα «κλαίνε» με κροκοδείλια δάκρυα για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, όταν μια οικογένεια δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια θέση σε παιδικό σταθμό για τα παιδιά της…»

Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ υποβλήθηκαν 161.360 αιτήσεις παιδιών και έλαβαν το πολυπόθητο εισιτήριο του voucher μόλις 93.611!
Τελικά φέτος αποκλείονται 15.455 βρέφη και 29.678 νήπια από τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς και 21.958 παιδιά από τις δομές των ΚΔΑΠ. Είναι παιδιά που οι οικογένειές τους καταγράφονται σε ποσοστό 65% ως άνεργοι και μερικώς απασχολούμενοι και με εισόδημα από 0 έως 12 χιλιάδες ευρώ σε ποσοστό 81%!
Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση.

The post Παιδικοί σταθμοί: Πάνω από 35.000 παιδιά μένουν εκτός appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα