Πάει για πρόεδρος της Γερμανίας ο Σόιμπλε;

11:11 7/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Μετά την επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Γερμανίας ότι δεν θα υποβάλει κ νέου υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο, η θέση μοιάζει να μένει ορφανή προσθέτοντας ακόμη έναν πονοκέφαλο στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ που πλέον πρέπει να βρει τον διάδοχο του Γιοαχίμ Γκάουκ.

Οι φήμες για… συνταξιοδότηση του Γκάουκ ακούγονταν ολόκληρο το σαββατοκύριακο και τελικά τα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος με την ανακοίνωσή του.

Οπότε όπως είναι φυσικό άρχισαν να πέφτουν στο… τραπέζι ονόματα

ως πιθανοί διάδοχοι του Γκάουκ. Αυτό που ακούστηκε πρώτο είναι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Ο πρώτος που εκφράστηκε ήταν ο Βόλφγκανγκ Μπόσχμπαχ από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) που πρότεινε ως προφανή την επιλογή του Σόιμπλε.

«Εχει τέσσερις δεκαετίες κοινοβουλευτικής εμπειρίας, έχει εξαιρετικό ιστορικό σε κυβερνητικές θέσεις και μεγάλο κύρος διεθνώς» είπε ο Μπόσμπαχ.

Ακολούθως, ως ονόματα ακούγονται αυτά του νυν προέδρου της Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ (CDU), της Γκέρτα Χάσελφελντ του βαυαρικού CSU και ακόμη και του νυν ΥΠΕΞ Φρανκ-Bάλτερ Στάινμαϊερ (SPD).

Ο πονοκέφαλος της Μέρκελ έγκειται στο γεγονός πως με την επιλογή της πρέπει να τηρήσει πολύ λεπτές ισορροπίες στο κόμμα της, καθώς θα πρέπει να βρει προσωπικότητα που θα είναι αποδεκτή και από το SPD (το οποίο είχε εμμέσως επιβάλει την επιλογή Γκάουκ στην προηγούμενη, επίσης δύσκολη, προεδρική εκλογή) αλλά και από το CSU.

Keywords
Τυχαία Θέματα