Οζγκιουργιούν: Δεν δίνουμε τη Μόρφου, αναπόσπαστο μέρος της Βόρειας Κύπρου

12:31 28/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Αναπόσπαστο μέρος της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» και πολύ σημαντική για τους Τουρκοκυπρίους είναι η κατεχόμενη Μόρφου καθώς είναι έδαφός τους, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Χουσεϊν Οζγκιουργιούν, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη σχετικά με το ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εξίσωση μειοψηφίας και πλειοψηφίας

και είπε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δείχνουν ότι ο κ. Αναστασιάδης συμμερίζεται τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Ο κ. Οζγκιουργιούν διερωτήθηκε ακόμη πώς μπορεί η ελληνοκυπριακή πλευρά να μιλά για μη ίση μεταχείριση στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ ίσα και όμοια με τις άλλες χώρες, όπως είναι τις Γερμανία, Ιταλία και Αγγλία.

«Είναι ίση σε πληθυσμό με τις χώρες αυτές;» διερωτήθηκε ο κ. Οζγκιουργιούν.

Αν η ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά δεν αλλάξει τη συμπεριφορά της τότε δεν είναι δυνατή η εξεύρεση ομόσπονδης λύσης, σύμφωνα με τον κ. Οζγκιουργκιούν ο οποίος είπε ακόμα ότι, μέχρι στιγμής δείγματα καλής θέλησης μόνο η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει δείξει και ότι η ευθύνη της μη λύσης επιβαρύνει την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οζγκιουργιούν, Μόρφου, Βόρειας Κύπρου,ozgkiourgioun, morfou, voreias kyprou