Ουγγαρία: Τίτλοι τέλους για αντιπολιτευόμενη εφημερίδα – Ανησυχία για την ελευθερία του Τύπου

21:20 8/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Την κυκλοφορία της διέκοψε η μεγαλύτερη εφημερίδα της ουγγρικής αντιπολίτευσης Nepszabadsag, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την ελευθερία του Τύπου υπό το κυβερνητικό καθεστώς του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Αναφερόμενη στη διακοπή της έντυπης έκδοσης αλλά και της λειτουργίας της ηλεκτρονικής έκδοσης της Nepszabadsag, η σοσιαλιστική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «μαύρη μέρα για τον Τύπο» και κάλεσε σε διαδήλωση στα γραφεία της εφημερίδας.

Ο όμιλος Μediaworks, σε ανακοίνωσή

του, αναφέρει ότι η διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας υπαγορεύθηκε από οικονομικούς λόγους και ότι θα διαρκέσει μέχρι «τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός νέου concept».

Η Nepszabadsag είναι πρώτη σε κυκλοφορία στη χώρα και σφοδρός επικριτής του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος κατηγορείται ότι θέλει να χειραγωγήσει τα ουγγρικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τους επικριτές του. πολλοί ολιγάρχες που τον στηρίζουν έχουν αγοράσει μεγάλα μερίδια ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωποι της σύνταξης της εφημερίδας ότι οι δημοσιογράφοι που είχαν προετοιμάσει άρθρα για την έκδοση της Δευτέρας εμποδίστηκαν να εισέλθουν στα γραφεία της εφημερίδας και έλαβαν επιστολές που τους πληροφορούσαν για τη διακοπή της έκδοσης.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ…φυσικά θα πουν ότι πρόκειται για οικονομικού χαρακτήρα απόφαση, αλλά δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα