Όταν το πόκερ καταλήγει σε μπιρίμπα…

11:05 19/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Στη διάρκεια των διερευνητικών εντολών και των συσκέψεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί επιχείρησαν να παίξουν μια δύσκολη παρτίδα πόκερ, άλλοι ποντάροντας στο σχηματισμό κυβέρνησης (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) και άλλοι στη νέα προσφυγή στις κάλπες (Τσίπρας).

Το παιχνίδι είχε πολλές μπλόφες, αλλά όπως απεδείχθη, κανέναν κρυφό άσσο στο μανίκι, εκτός βέβαια και αν πιστέψει κανείς ότι ο άσσος στην πολιτική τράπουλα

απεικονίζεται στο πρόσωπο του Γεράσιμου Αρσένη (!) τον οποίο πρότεινε ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας…

Το ποιος, τελικά, είναι ο νικητής αυτής της δύσκολης παρτίδας που παίχτηκε τις τελευταίες ημέρες θα αποδειχθεί στις 17 Ιουνίου, όταν θα ξαναπάμε στις κάλπες, σοφότεροι από όσα μεσολάβησαν μετά τις εκλογές και αντιμέτωποι με τα νέα σκληρά διλήμματα: ευρώ ή δραχμή, όπως το θέτει η μια πλευρά, Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, όπως το θέτει η άλλη.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ οι πολιτικοί μας πιστεύουν ότι παίζουν πόκερ, έτσι όπως βαίνουν τα πράγματα, στο τέλος η παρτίδα κινδυνεύει να γίνει… μπιρίμπα. Κι όπως γνωρίζουν όσοι παίζουν χαρτιά, η μπιρίμπα τελειώνει, όταν ο νικητής της παρτίδας πει «βγαίνω».

Ας ελπίσουμε να επικρατήσει στοιχειώδης σύνεση και υπευθυνότητα από όλους, ώστε να μην καταλήξουμε στο τέλος της πολιτικής παρτίδας που παίζεται αυτή την περίοδο, το «βγαίνω» του νικητή να ισοδυναμεί με την έξοδο και από το ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα