Ορκίστηκε ΥΠΕΞ ο Τσίπρας – Κοτζιάς: Φεύγω ευτυχισμένος

11:52 20/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Με πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες ερωτώμενος για τον Νίκο Κοτζιά ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει την 9σελιδη επιστολή του, εξήρε το έργο του απερχόμενου υπουργού και τόνισε ότι είναι ευτυχής γιατί θα συνεχίσει να συμβουλεύεται το «ανοιχτό βιβλίο» που

είναι ο Νίκος Κοτζιάς.

Σήμερα, την ώρα που στεκόταν δίπλα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας,αστειευόμενος είπε: «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, πήρα υπουργείο».

Ο Νίκος Κοτζιάς, από την πλευρά του, προσερχόμενος στο υπουργείο Εξωτερικών, για την τελετή, δήλωσε ότι είναι ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός.

Στις 11.00 ακολούθησε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο ΥΠΕΞ κατά την οποία ο απερχόμενος υπουργός έκανε απολογισμό του έργου του. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γα τη δυνατότητα να μετρηθεί με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Πάντα είμαστε μικρότεροι από τα προβλήματα αλλά μεγαλώνουμε στην προσπάθεια να τα αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό των Σκοπιων Ζόραν Ζάεφκαι τους βουλευτές των Σκοπίων που ψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση. «Φεύγω ευτυχισμένος γιατί κάναμε ένα βήμα στο Σκοπιανό και θέλω να ευχαριστήσω τον Ζάεφ και τους 80 βουλευτές που ψήφισαν τη Συμφωνία. Αποδέιξαμε οτι τα περί μυστικη΄ς διπλωματίας δεν ισχύουν».

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα για τα μυστικά κονδύλια που υπήρξε η αφορμή για την κόντρα και την παραίτηση από το ΥΠΕΞ, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Φτιάξαμε ένα ειδικό νόμο για τα απόρρητσ τα οποία ελέγχονται και εγκρίνονται από το συμβούλιο και πάνε απευθείας στη Βουλή. Μερικοί από τη Βουλη νομίζουν ότι μπορεί να βγάλουν τα απόρρητα στη δημοσιότητα. Αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες για τα απόρρητα δείχνουν ότι λείπει η σοβαρότητα. Είναι άθλιοι αυτοί που το κάνουν. Πιος θα μας πάρει στα σοβαρά αν μόνοι μας δεν δείχνουμε σοβαρότητα. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα. Αυτές οι αθλιότητες των τελευταίων ημερών δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας».

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός ανέλαβε τα καθήκοντά του ευχαριστώντας τον Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του.

The post Ορκίστηκε ΥΠΕΞ ο Τσίπρας – Κοτζιάς: Φεύγω ευτυχισμένος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα