Οριστικό σχίσμα Τσίπρα -Λαφαζάνη

22:00 19/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Η αποκάλυψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, αν τεθεί θέμα εμπιστοσύνης στη Βουλή, κινητοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο δια της Όλγας Γεροβασίλη κατήγγειλε ανοιχτά την «Αριστερή Πλατφόρμα» ότι επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός φαίνεται να θεωρεί ότι οι διαφωνούντες του προσφέρουν τώρα το όπλο που αναζητούσε για να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές,

ακόμη και χωρίς να προηγηθεί συνέδριο ξεκαθαρίσματος του Σύριζα.

«Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τις δηλώσεις τους σήμερα γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Είναι γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια οι ίδιοι καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια. ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής», προσθέτει, και τους κατηγορεί ότι ουσιαστικά συντάσσονται με τη γραμμή Σόιμπλε.

Νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε δηλώσει στο real.gr: «θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το «ΟΧΙ» και δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το «πράσινο φως» στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα