Ώρες αγωνίας στη Νήσο Γκουάμ: Θα είναι το πρώτο θύμα του πολέμου Κιμ- Τραμπ;

13:12 9/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Κινδινεύει να είναι το πρώτο «θύμα» της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης Ηνωμένων Πολιτειών- Βόρειας Κορέας.

Η Νήσος Γκουάμ, που βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, μεταξύ Χαβάης και Φιλιππίνων, αποτελεί έδρα της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Άντερσεν.

Η Βόρεια Κορέα απειλεί ότι θα είναι το πρώτο σημείο στο οποίο «θα χτυπήσει» και ότι « οι πύραυλοί της θα τυλίξουν το νησί στις φλόγες».

Οι απειλές κατά της Γκουάμ ήρθαν μετά

το οργισμένο μήνημα του Ντόναλτ Τραμπ κατά της Πιονγιάνγκ :

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην απειλεί τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή, που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ».

Την οργή Τραμπ προκάλεσε η εκτόξευση δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών δοκιμών τον περασμένο μήνα και πληροφορίες πως η Β.Κορέα έχει προχωρήσει σε σμίκρυνση πυρηνικής κεφαλής ώστε να εφαρμοστεί σε πύραυλο.

Η απάντηση της Βορείου Κορέας στα «πυρά» Τραμπ είναι πως σχεδιάζει επίθεση στην Νήσο Γκουάμ.

«Επίθεση ή απειλή στη Νήσο Γκουάμ, είναι απειλή ή επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουμε την διαβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο πως θα μας υπερασπιστούν. Εδώ και στις Νήσους Μαριάνες, ζουν 200.000 Αμερικανοί πολίτες. Δεν είμαστε απλώς μια στρατιωτική βάση», δήλωσε ο κυβερνήτης της Νήσου Γκουάμ Έντι Κάλβο.

Οι απειλές της Πιονγιάνγκ για επίθεση και κατάληψη της Νήσου Γκουάμ αλλά και στρατιωτικών βάσεων στην Ιαπωνία παρουσιάζονται σε βίντεο που προβλήθηκε στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό σενάριο η κατάληψη των βάσεων θα ήταν υπόθεση τριών ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα