Ώρα μηδέν για τον ανασχηματισμό – Οι τελευταίες πληροφορίες

14:42 24/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Θέμα ωρών φαίνεται να είναι ο ανασχηματισμός, καθώς Σαμαράς και Βενιζέλος εκμεταλλεύτηκαν το Σαββατοκύριακο για να κάνουν τις αναγκαίες διαβουλεύσεις.

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μας έλεγε χαρακτηριστικά «θα εκπλαγώ αν δεν ανακοινωθούν μέσα στη Δευτέρα οι αλλαγές».

Κεντρικό θέμα είναι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στο νέο σχήμα.

Από αυτό εξαρτώνται

μια σειρά κρίσιμων πραγμάτων. Διότι, αν επιλέξει να γίνει αντιπρόεδρος (και υπουργός Εξωτερικών, για παράδειγμα), τότε θα αλλάξει όλη η λειτουργία της κυβέρνησης.

Θα συνεδριάζει τακτικά το υπουργικό συμβούλιο, ενδεχομένως και η κυβερνητική επιτροπή -εφόσον συγκροτηθεί.

Στην κυβέρνηση πιθανότατα μπαίνουν η Φώφη Γεννηματά (ίσως στο Εσωτερικών), ο Γιάννης Μανιάτης (στο Περιβάλλοντος), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (πιθανώς στο Υγείας ή στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης), ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και πιθανώς ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ποιοί φεύγουν;

Ο Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, μάλλον ο Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Περιβάλλοντος Λιβιεράτος.

Σπάνε τα υπερυπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού σε δυο αυτόνομα, όπως και το Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, οπότε οι Αρβανιτόπουλος και Χατζηδάκης μένουν με το Παιδείας και το Ανάπτυξης (ή το Υποδομών) αντιστοίχως.

ΥΓ Στην περίπτωση που ο Βενιζέλος γίνει και υπουργός Εξωτερικών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μετακινηθεί μάλλον στο Άμυνας, με αποτέλεσμα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος να πάει είτε στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είτε στο Πολιτισμού…

Όλα αυτά, βέβαια, θα παίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή και οι καραμπόλες μπορεί να βγάλουν διαφορετικά πράγματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα