Ώρα μηδέν για τηλεοπτικές άδειες-Αποφασίζει το Συμβούλιο Επικρατείας

08:03 4/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Εκδικάζεται σήμερα στο Συμβούλιο Επικρατείας η προσφυγή των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα αποφανθεί αν τηρήθηκε ή όχι η συνταγματική τάξη κατά τη διενέργειά του. Στη συνεδρίαση αναμένεται να παραστεί και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Θανάσης Κουτρομάνος.

Τη Δευτέρα θα καθαρογραφεί η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για τους πέντε σταθμούς που λαμβάνουν προσωρινή άδεια (Αντέννα, ΣΚΑΪ, Star,

Alpha, Epsilon) και θα ακολουθήσει το δεκαήμερο των ενστάσεων, από όποιον ενδιαφερόμενο επιθυμεί να καταθέσει ένσταση. Μετά την έκδοση οριστικών αδειών οι ιδιοκτήτες των 5 σταθμών θα κληθούν να πληρώσουν 3,5 εκατ ευρώ -ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση των συνολικά 35 εκατ. ευρώ που πρέπει να καταβάλουν μέσα σε 10 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι από τις άδειες αποκλείστηκε η εταιρεία συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, το Συμβούλιο δεν πείστηκε ότι ο φάκελος ήταν πλήρης, καθώς δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν τα ποσά που διετέθησαν από την πλευρά των μετόχων.

Επίσης σήμερα το ΣτΕ θα αποφασίσει και για την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που ζητά να ανασταλεί η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την οριστική διακοπή λειτουργίας του. Ο τηλεπτικός σταθμός ζητά να συνεχίσει να λειτουργει σαν θεματικό κανάλι (χωρίς ειδήσεις, δηλαδή).

Ώρα μηδέν για τις τηλεοπτικές άδειες-Αποφασίζει το Συμβούλιο Επικρατείας

The post Ώρα μηδέν για τηλεοπτικές άδειες-Αποφασίζει το Συμβούλιο Επικρατείας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα