Ομοβροντία Μειμαράκη κατά Κυριάκου

22:28 23/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ανεβάζοντας στα ύψη την εσωκομματική ένταση ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Σκάι με τη Σία Κοσιώνη, τον κατηγόρησε για αλαζονική συμπεριφορά και του προσήψε ότι ήταν ο κατεξοχήν υπουργός του μνημονίου (μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη,

που τον υποστηρίζει) και ο άνθρωπος που προώθησε τις απολύσεις στο δημόσιο -κάνοντας ειδική μνεία στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Με το επιχείρημα ότι απαντά σε εναντίον του προσβολές για «βαρωνίες», επισήμανε τρεις φορές ότι ο αντίπαλός του είναι γιος του Κων/νου Μητσοτάκη, αλλά προτιμά να συστήνεται ως Κυριάκος, προσπαθώντας να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει το επώνυμό του, Πρόσθεσε, μάλιστα, πως δεν θα είχε εκλεγεί καν βουλευτής της ΝΔ την πρώτη φορά αν δεν ήταν γιος του πρώην πρωθυπουργού.

Διαβάστε τα κύρια σημεία των όσων είπε:

Αλαζονική η συμπεριφορά Μητσοτάκη

Η μάχη για τον 2ο γύρο είναι ανοιχτή. Δεν θεωρώ ότι είμαι φαβορί ούτε αουτσάιντερ.

Δεν με ανησυχεί η στήριξη Άδωνι ή και Τζιτζικώστα στον Μητσοτάκη.

Δεν κάνω συναλλαγές. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης είναι 5 φορές την ημέρα στα κανάλια.

Δεν θέλω προεκλογική ένταση. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεφύγει ορισμένες φορές και με έχει προσβάλλει. Λένε ότι δεν έχω πρόταση, ενώ την έχω παρουσιάσει στη ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν στην ηγετική ομάδα της ΝΔ από το 2009 και τώρα λέει ότι δεν του αρέσει.

Το Σύμφωνο Συμβίωσης, εγώ θα το ψήφιζα. Το ξέρουν όλοι. Θα το ψήφιζα αν ήμουν στη Βουλή. Με ενοχλεί που είπε ο Μητσοτάκης «πρέπει να μάθουμε όλοι ποια είναι η θέση του». Τι θα πει «δεν είναι πολιτική στάση η αποχή»; Εκείνος απείχε στην κορυφαία ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ποιοι μιλούν για βαρωνίες; Είναι ο γιος του Κων/νου Μητσοτάκη.

Ανανέωση τι σημαίνει; Ποιος είναι νέος στην ηλικία; Μεταρρύθμιση είναι οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα, όπως η απόλυση των καθαριστριών; Ή το κλείσιμο κρατικών φορέων;

Με Μεϊμαράκη δεν θα υπάρχει στασιμότητα, όπως με κατηγορεί. Εγώ πήρα μεγάλα ποσοστά στις δυτικές συνοικίες και στις αγροτικές περιοχές.

Βεβαίως είχα τη στήριξη Καραμανλή.

Ο Κυριάκος δε λέει το επώνυμό του. Είναι ο γιος του Μητσοτάκη. Εμένα θα στήριζε ο Μητσοτάκης αν δεν ήταν υποψήφιος ο γιος του. Τον σέβομαι, τον εκτιμώ και τον αγαπώ.

Την πρώτη φορά ο Κυριάκος εξελέγη βουλευτής, επειδή ήταν γιος του πρώην πρωθυπουργού. Δεν αναγνωρίζει ο γιος του πρώην πρωθυπουργού την πορεία μου επί 30 χρόνια; Με προσβάλλει. Τον παρακαλώ να μην τα λέει αυτά. Δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κατηγορεί για βαρωνίες τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που ανέβηκε βήμα βήμα στο κόμμα.

Ο Κυριάκος και ο Άδωνις ήταν οι κατεξοχήν εκφραστές του μνημονίου στην κυβέρνηση, όπως επίσης και μέλη της ηγετικής ομάδας από το 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα