Ολοκληρώθηκε το Eurogroupουρ- Θα πραγματοποιηθεί νέο το μεσημέρι της Πέμπτης

22:28 24/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Δεν υπήρχε βάση για συζήτηση ανέφεραν κοινοτικές πηγές. Θα πραγματοποιηθεί νέο Eurogroup αύριο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9.15 το βράδυ με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να χαμηλώνουν με τις δηλώσεις τους τις προσδοκίες από τη συνεδρίαση.

Μάλιστα και ο δημοσιογράφος τωνFinancial Times στις Βρυξέλλες, Πίτερ Σπίγκελ επικαλούμενος 2 Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανήρτησε στο Twitter

σχόλιο όπου ανέφερε ότι το Eurogroup είναι πιθανό να διακόψει νωρίς, να υπάρξει νέα συνάντηση Τσίπρα – θεσμών τα μεσάνυχτα και το πρωί να συγκληθεί νέο Eurogroup.

Likely scenario according to 2 off'ls: #eurogroup cuts short tonite, @atsipras resumes talks w/creditors overnight, #eurogroup resumes in AM

— Peter Spiegel (@SpiegelPeter) June 24, 2015

Τελικά στις 9.50 το βράδυ η συνεδρίαση διεκόπη καθώς, όπως έγινε γνωστό δεν είχε προηγηθεί η απαιτούμενη προεργασία, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνέλθουν εκ νέου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αναμένονται δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται νέα μεταμεσονύχτια συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους θεσμούς, ώστε να γεφυρωθεί το εναπομείναν χάσμα. Πιθανότατα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα